Miris leģendārais basketbolists Valdis Muižnieks (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūžībā aizgājis viens no leģendārās Rīgas ASK komandas līderiem, trīskārtējais olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs, trīskārtējais Eiropas čempions, trīskārtējais Eiropas čempionvienību kausa ieguvējs, četrkārtējais Padomju Savienības čempions Valdis Muižnieks, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Valdis Muižnieks dzimis 1935.gada 22.februārī Rīgā.

No 1951. līdz 1953. gadam spēlējis Rīgas «Dinamo», no 1954. līdz 1964. gadam Rīgas ASK, no 1964. līdz 1969. gadam Rīgas VEF. No 1954. līdz 1967. gadam spēlējis Latvijas izlasē, piedalījies četrās PSRS tautu spartakiādēs.

PSRS tautu spartakiādes čempions (1956) un 3. vietas ieguvējs (1959., 1963.). No 1956. līdz 1964. gadam spēlējis Padomju Savienības izlasē. Trīskārtējs olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs (1956., 1960., 1964.), trīskārtējs Eiropas čempions (1957., 1959., 1961.).

Muižnieks basketbolu nopietni sāka spēlēt tikai 16 gadu vecumā «Dinamo» komandā Eiropas 1939.gada vicečempiona Jura Silarāja vadībā. Pusaudža gados dažādās sportiskās aktivitātēs iegūtais rūdījums ļāvis ātri apgūt groza bumbas pamatus, piecos gados no iesācēja kļūstot par PSRS čempionu un lielvalsts izlases dalībnieku.

«Valdis ir jautrs, interesants un gudrs cilvēks. Viņa iespaids uz komandas biedriem bija milzīgs. Piesaistīja viņa apdāvinātība, humora izjūta un rakstura stabilitāte. Cik daudz svarīgu punktu Rīgas ASK un PSRS izlasei Jānis Krūmiņš guva pēc precīzām Muižnieka piespēlēm! Savukārt Jānis nekad nelaida garām izdevību atspēlēt bumbu Valdim, tiklīdz pēdējais bija brīvs. Nekāda egoisma, pilnīga nesavtība,» tā Muižnieku raksturojis toreizējais ASK komandas treneris Aleksandrs Gomeļskis.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Muižnieks strādāja Latvijas (PSR) Fiziskās kultūras un sporta komitejā, bija Rīgas ASK komandas priekšnieks. Aktīvi piedalījies veterānu basketbola aktivitātēs, izcīnījis sudraba medaļas pasaules maksibasketbola čempionātos.

Viņš ir Latvijas Basketbola savienības Goda biedrs un LBS Goda zāles dalībnieks.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu