«VEF Rīga» Kaspara Bērziņa lietā vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga», nepiekrītot Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesas lēmumam Kaspara Bērziņa lietā, vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), apliecināja kluba direktore Laila Spaliņa.

Klubs pieprasa atcelt februāra beigās piemērotos FIBA Arbitrāžas tiesas lēmumus. Prasība CAS iesniegta piektdien, bet tās izskatīšana ilgs vairākus mēnešus.

Kā ziņots, FIBA Arbitrāžas tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp «VEF Rīga» un basketbolistu lēmusi par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro. Klubam jānomaksā spēlētāja alga 380 000 eiro apmērā, kā arī jānodrošina viņa pārstāvētās aģentūras atalgojums 44 500 eiro apmērā. Tāpat klubam jāsedz spēlētāja un aģentūras tiesas izdevumi.

Rīgas klubs pieprasa, lai CAS atzīst Bērziņa un «VEF Rīga» līgumu par spēkā esošu un norīko spēlētāju parakstīt kluba iekšējās kārtības noteikumus, ko viņš pirms tam atteicies darīt.

Pašlaik 28 gadus vecais Bērziņš pēc FIBA Arbitrāžas tiesas lēmuma pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) komandai «Rio Natura Monbus». Bērziņš FIBA Arbitrāžas tiesā ilgstoši centās lauzt līgumu ar «VEF Rīga». Basketbolists šosezon nebija piedalījies nevienā komandas spēlē.

«VEF Rīga» pieprasa atzīt Bērziņa līgumu ar «Rio Natura Monbus» par spēkā neesošu, kā arī atzīt, ka Rīgas klubam spēlētājam un viņa aģentam jāatmaksā ienākumi vien par neizmaksāto 2012./13.gada sezonas daļu.

Pēc tam, kad apelācijas lieta nodota šķīrējtiesnešu panelim, CAS spriedumam jābūt pasludinātam trīs mēnešu laikā. Līdz ar to kopējais lietas izskatīšanas laiks varētu būt ap četriem mēnešiem.

Bērziņš 2012.gada augustā pagarināja līgumu ar «VEF Rīga» uz trim gadiem. Viņš «VEF Rīga» komandai pievienojās 2010.gada jūlijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu