Bertāns iemet 19 punktus vienai no Eiropas spēcīgākajām komandām Madrides «Real» (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 19 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā «Bilbao Basket» komanda ar 87:73 (19:15, 16:23, 23:25, 15:24) savā laukumā piekāpās vienam no šīs sezonas Eiropas spēcīgākajiem klubiem Madrides «Real».

Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes un 27 sekundes, kļūstot par cīņas rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis realizēja trīs no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem raidījumiem no soda metienu līnijas.

Tāpat Bertāns nopelnīja četras piezīmes, cīņu noslēdzot ar 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija Serhio Rodrigess,

Šajā sezonā Madrides «Real» komanda joprojām nav zaudējusi nevienā vietējā čempionāta spēlē, kā arī pašlaik ir līdere savā ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma apakšgrupā.

«Bilbao Basket» komanda pēc svētdienas mača plāno uzsākt beztermiņa streiku, kas tiek skaidrots ar kluba vadības neizpildītajām saistībām pret basketbolistiem. Pēc šīs cīņas «Real» basketbolisti, atbalstot pretinieku streiku, izveidoja simbolisku koridoru pa kuru Bilbao spēlētāji atstāja laukumu.

Tikmēr smagu neveiksmi svētdien piedzīvoja talantīgā Latvijas uzbrucēja Kristapa Porziņģa pārstāvētā «Cajasol» komanda, kas ar 65:101 (22:22, 10:22, 11:22, 22:35) izbraukumā piekāpās ULEB Eirolīgā spēlējošajai Vitorijas «Laboral Kutxa» komandai.

Porziņģis šoreiz nospēlēja desmit minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, trāpot divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem. Latvietis izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Zīmīgi, ka pirms šī mača abām komandām bija vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība.

Citā ACB mačā sestdien latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš guva desmit punktus un izpildīja sešas atlēkušās bumbas, tomēr viņa pārstāvētā «Rio Natura Monbus» komanda ar 75:76 (12:19, 24:19, 19:19, 20:19) savā laukumā piekāpās «Fuenlabrada» klubam.

Bērziņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 26 sekundes, iemetot trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus.

Bez sešām atlēkušajām bumbām latvieša rēķinā bija arī seši izprovocēti pārkāpumi un trīs paša nopelnīta piezīmes, kas deva 17 efektivitātes punktus.

Čempionāta kopvērtējumā «Cajasol» ar 12 uzvarām 24 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu, ar desmit panākumiem desmitajā vietā seko «Rio Natura Monbus» komanda, bet «Bilbao Basket» ar deviņiem panākumiem atkritusi uz 12.pozīciju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu