Rīgas VEF pārtrauc līgumu ar amerikāņu aizsargu Polku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Klavins, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» pārtraukusi līgumu ar amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Kristianu Polku, kurš nav izturējis pārbaudes laiku, vēsta klubs.

«VEF Rīga» sastāvu Polks papildināja 27.februārī, šajā laikā piedaloties četrās spēlēs. Divās «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) cīņās basketbolists vidēji 14 spēlētajās minūtēs guva 5,5 punktus un atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles. Savukārt divās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) cīņās Polkam vidēji 19,5 minūtēs bija 17,5 punkti un 2,0 rezultatīvas piespēles.

Pēc Polka došanās prom no Rīgas atlikušo sezonas daļu «VEF Rīga» komandai paredzēts noslēgt esošajā sastāvā, jo LBL jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņš ir noslēdzies.

26 gadus vecais Polks sezonu sāka Grieķijas klubā KAOD, tomēr tās sastāvā aizvadīja vien trīs spēles oktobrī, kuru laikā vidēji guva 12,7 punktus.

Tāpat viņš savā karjerā Eiropā pārstāvējis Polijas komandu Gdaņskas «Polpharma», bet 2012.gadā amerikānis ar 29.numuru tika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas draftā.

«VEF Rīga» komanda Eiropas kausa sacensībās nespēja pārvarēt pirmo posmu, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā nesasniedza izslēgšanas turnīru.

Līdz ar to Latvijas čempioniem atlikusi vien dalība LBL sacensībās, pēdējā regulārā čempionāta mačā nākamajā nedēļā tiekoties ar «Jēkabpils» komandu. Paredzams, ka pēc tam «VEF Rīga» komandai līdz nākamajam oficiālajam mačam būs jāgaida aptuveni mēnesis.

Ja nenotiks lieli pārsteigumi, LBL regulāro turnīru «VEF Rīga» noslēgs otrajā vietā, piekāpjoties «Ventspils» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu