Latvijas basketbola izlase aizvadīs astoņas pārbaudes cīņas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas nacionālā basketbola komanda, gatavojoties Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīram, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

No 1. līdz 3. augustam Latvijas komanda Vācijā piedalīsies tradicionālajā Superkausa turnīrā, par prestižo balvu cīnoties ar Vācijas, Izraēlas un Krievijas komandu.

Līdz ar to zināmi visi Latvijas valstsvienības pretinieki astoņās pārbaudes spēlēs, gatavojoties augustā paredzētajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Valstsvienības koptreniņi sāksies 30. jūnijā. Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis kandidātus nosauks pēc klubu sezonas beigām.

Pirmās pārbaudes spēles paredzētas 14. un 15. jūlijā Pērnavā ar Igaunijas izlasi, kura jau izcīnījusi tiesības spēlēt «EuroBasket 2015».

19. un 20. jūlijā Latvijas komanda Birmingemā spēlēs ar Lielbritānijas izlasi, kas gatavosies «EuroBasket 2015» kvalifikācijas turnīram. 26.jūlijā Šauļos spēle ar Lietuvas izlasi, kas gatavosies pasaules čempionātam.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 10.augustā izbraukumā ar Zviedrijas izlasi. Pēc tam trīs spēles Rīgā: ar Slovākiju (13.), Rumāniju (17.) un Zviedriju (20.). Pēdējās spēles izbraukumā Slovākijā (24.) un Rumānijā (27.). Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētāji, kā arī seši labākie no otro vietu ieguvējiem septiņās grupās.

Tiesa, kvalifikācijas sistēma var tikt koriģēta, ja «FIBA Europe» paplašinās «Euro Basket 2015» rīkotāju loku. Ukrainas Basketbola federācija informējusi, ka, iespējams, nevarēs nodrošināt visa čempionāta norisi, tomēr vēlas rīkot daļu turnīra.

Tuvākajās dienās «FIBA Europe» izziņos noteikumus, uz kādiem nacionālās federācijas varēs pieteikties līdzdarboties «Euro Basket 2015» rīkošanā. Lēmums tiks pieņemts maijā. Valstis, kuras piedalīsies finālturnīra rīkošanā, tiks atbrīvotas no līdzdalības kvalifikācijas turnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu