Talantīgajam Porziņģim 20 punkti ACB mačā pret slaveno Madrides «Real» (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva 20 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē pret spēcīgo Madrides «Real» komandu.

(Papildināta no 7.rindkopas.)

Latvietis bija šī mača rezultatīvākais spēlētājs.

Tiesa, Porziņģa pārstāvētajai Seviljas «Cajasol» vienībai izbraukumā nācās samierināties ar neveiksmi - 75:81 (11:19, 27:24, 15:16, 22:22).

Porziņģis laukumā pavadīja 20 minūtes un 19 sekundes, realizēdams sešus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat 19 gadus vecais uzbrucējs veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi kļūdījās, nopelnīja piecas piezīmes un vienreiz uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretinieku, kas ļāva tikt pie 16 efektivitātes punktiem.

Šis ir Porziņģa rezultatīvākais mačs ACB čempionātā. Zīmīgi, ka arī decembrī pret Madrides klubu latvietis nospēlēja gana veiksmīgi, jo guva 13 punktus.

Šī bija «Real» 26.uzvara 26 šīs sezonas Spānijas čempionāta spēlēs, kas to ierindo pārliecinošā kopvērtējuma līderpozīcijā.

Tikmēr pirmo reizi šosezon «Fuenlabrada» sastāvā devās 18 gadus vecais latvietis Rolands Šmits, kurš uzvarā ar 76:69 (16:20, 20:14, 18:17, 22:18) pret Badalonas «FIATC Joventut» laukumā pavadīja divas sekundes, protokolā neatzīmējoties.

Čempionāta kopvērtējumā Porziņģa «Cajasol» ar 13 uzvarām 26 spēlēs saglabājusi devīto vietu, savukārt ar desmit panākumiem 26 mačos attiecīgi 11. un 12.pozīcijā atrodas «Bilbao Basket», kur spēlē Dairis Bertāns, un Kaspara Bērziņa pārstāvētā «Rio Natura Monbus» komandas.

Tikmēr «Fuenlabrada», kuras īpašumā atrodas arī Spānijas otrās līgas - LEB «Gold» - komandai Burgosas «Ford» izīrētais Mareks Mejeris, ar desmit uzvarām ir 14.vietā 18 klubu konkurencē.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu