Ar diviem pārsteigumiem sākas LBL ceturtdaļfināli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

Ar smagām uzvarām «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas otrdien izbraukumā iesāka «Jūrmala»/«Fēnikss» un «Liepāja»/«Triobet» komandas. Abas sērijas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām.

«Jūrmala»/«Fēnikss» nedaudz negaidīti ar rezultātu 67:65 (13:22, 23:17, 13:14, 18:12) izbraukumā pieveica «Valmieru».

Jau pirmās ceturtdaļas gaitā valmierieši sasniedza 13 punktu vadību (22:9), tomēr otrās ceturtdaļas sākumā jūrmalnieki dažās minūtēs jau panāca izlīdzinājumu 26:26. Vadību pirmajā puslaikā «Jūrmala»/«Fēnikss» tā arī neieguva, bet pēdējās sekundēs Edgars Krūmiņš ar precīzu divpunktu metienu panāca 39:36 mājinieku labā.

Arī trešajā ceturtdaļā visu laiku vadībā bija «Valmiera», iegūstot arī deviņu punktu pārsvaru (50:41), bet pirms pēdējām desmit minūtēm mājinieki bija priekšā ar 53:49. Ceturtās ceturtdaļas ievadā pēc Ata Ozola tālmetiena pirmoreiz cīņā vadību pārņēma jūrmalnieki (57:56), bet līdz cīņas beigām turpinājās saspringts mačs.

Izšķirošie notikumi risinājās pēdējās 17 sekundēs. Sākotnēji, kad «Valmiera» bija vadībā ar vienu punktu, tās basketbolists Raimonds Gabrāns, izpildot gala auta izspēli, raidīja bumbu ārpus laukuma. Turpinājumā «Jūrmala»/«Fēnikss» izlēma uzbrukt līdz gala signālam, un pēdējā sekundē Jānis Dilevka bija precīzs no tālmetiena līnijas, garantējot viesiem nedaudz negaidītu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 13 gūtajiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija tieši Dilevka, 12 punktus sameta Aigars Šķēle, bet ar desmit punktiem katrs izcēlās Uģis Pinete un amerikāņu leģionārs Džonatans Havkinss.

Savukārt «Valmieras» rindās pa 11 punktiem iemeta Jānis Kaufmanis un Ernests Kalve, bet pa desmit punktiem guva Andrejs Gražulis un Gabrāns.

Abu komandu otrais mačs norisināsies ceturtdien Jūrmalā, bet sestdien komandas atkal tiksies Valmierā. Šā pāra uzvarētājs pusfinālā mērosies spēkiem ar «VEF Rīga» vienību.

Regulārajā sezonā šīs komandas tikās četras reizes, trīs panākumus izcīnot valmieriešiem. Tiesa, martā jūrmalnieki parūpējās par šīs sezonas lielāko pārsteigumu turnīrā, pieveicot Latvijas čempionus «VEF Rīga».

Regulārajā turnīrā labāk veicās «Valmierai», kas ar 26 panākumiem 37 spēlēs izcīnīja trešo vietu, kamēr «Jūrmala»/«Fēnikss» ar 21 uzvaru bija sestie, pirmo reizi iekļūstot LBL izslēgšanas spēlēs. Regulārās sezonas pēdējos septiņus mačos jūrmalnieki palika bez uzvarām.

Pērn «Valmierai» izdevās sasniegt LBL pusfinālu, kur pēcāk sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās «Ventspils» vienībai, taču turpinājumā cīņā par bronzas medaļām pārspēja «Barons kvartāls» komandu.

Tikmēr «Liepāja»/«Triobet» komanda, pateicoties lieliskam spurtam pēdējās minūtēs, ar rezultātu 65:57 (14:13, 13:20, 16:12, 22:12) izbraukumā pieveica «Jēkabpils» komandu.

Šajā mačā lielāko daļa laika vadībā bija «Jēkabpils», un vēl septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki bija priekšā ar 53:45. Tomēr liepājnieki guva nākamos 12 punktus, bet pēdējā minūtē jau panāca 63:55, novedot maču līdz panākumam.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija Pīdžejs Hils, kurš vēl pērn spēlēja «Jēkabpils» rindās. Zīmīgi, ka 12 no saviem punktiem Hils guva ceturtajā cīņas nogrieznī.

Savukārt ar 12 punktiem un desmit bumbām zem groziem «Liepāja»/«Triobet» rindās izcēlās LBL marta labākais spēlētājs Artis Ate.

Tikmēr «Jēkabpils» vienībā sekmīgākais ar 14 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss.

Šīs sērijas otrā spēle ceturtdien norisināsies Liepājā, bet trešais mačs tiks aizvadīts «Jēkabpilī». Šā pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar «Ventspils» klubu.

Regulārajā turnīrā savā starpā tiekoties četras reizes, šīs komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Zīmīgi, ka abas komandas regulārajā sezonā izcīnīja pa 25 uzvarām 37 mačos, «Jēkabpilij» izcīnot ceturto vietu, bet liepājniekiem paliekot pozīciju zemāk.

Iepriekšējā sezonā «Jēkabpils» piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā, ar 0-2 piekāpjoties «Barons kvartālam», kamēr «Liepāja»/«Triobet» izslēgšanas spēlēm vispār nespēja kvalificēties.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā «VEF Rīga» uzvarēja «Ventspils» komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu