Krūmiņš izslēgšanas spēļu laikā pametis BK «Valmiera»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

Par basketbola kluba «Valmiera» galveno treneri trešdien kļuvis kādreizējais komandas spēlētājs Gatis Melderis, bet viņa asistents būs Artūrs Štālbergs, TVNET informē vienības preses dienests.

Līdz šim komandu vadīja Varis Krūmiņš. Darbs viņam uzteikts pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma 65:67 «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā pret «Jūrmala/Fēnikss» komandu.

Krūmiņš galvenā trenera amatu Valmieras komandā ieņēma kopš 2012./2013. gada sezonas, kurā viņa vadībā vienībai izdevās atgūt LBL bronzas medaļas.

Šajā sezonā «Valmiera» LBL regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā. Komandas bilance 26 uzvaras un 11 zaudējumi. Savukārt Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonā «Valmiera» grupu turnīrā guva 6 uzvaras un piedzīvoja 6 zaudējumus. Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā pret Lietuvas klubu «Nevežis» tika izsēts Valmierā iekrātais +19 pārsvars un piedzīvota izstāšanās, nesasniedzot kluba izvirzītos mērķus.

Komandas galvenā trenera amatu pārņēmis Melderis, kurš šo pienākumu pildīja jau periodā no 2009./2010. gada sezonas līdz 2011. gada janvārim. Šajā sezonā Melderis strādāja kā viens no «Valmieras» treneriem un vadīja LBL 2. divīzijas komandu «Valmiera/VBSS».

«Zaudējums vakar savās mājās «Jūrmala/Fēnikss» bija pēdējais piliens, lai rīkotos un censtos mainīt ko esošajā situācijā, jo tālāk vairs nav kur iet. Situācija brieda jau ilgāku laiku: iekšējais konflikts starp spēlētājiem, treneriem-asistentiem, medicīnas personālu no vienas puses un galveno treneri no otras puses ir kulminējis šajos rezultātos. Acīmredzot pēdējais zaudējums vitāli svarīgā spēlē pret «Latvijas Universitāti» un neizteiksmīgā sezonas pēdējā, bet ļoti nozīmīgā spēle pret Jelgavu nebija nejaušības,» sacīja «Valmiera» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

LBL ceturtdaļfināla otro spēli «Valmiera» ar «Jūrmala/Fēnikss» komandu aizvadīs ceturtdien Jūrmalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu