«TTT Rīga» basketbolistes izlīdzina rezultātu LSBL finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«TTT Rīga» komandai svētdien Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas otrajā mačā ar rezultātu 63:60 (17:21, 15:13, 15:12, 16:14) savā laukumā izdevās pieveikt pašreizējās valsts čempiones «Cēsis», līdz ar to izlīdzinot rezultātu sērijā.

Lai gan praktiski visa mača gaita aizritēja ļoti līdzvērtīgā abu komandu duelī, «Cēsis» pirmajās sešās minūtēs pamanījās iekrāt astoņu punktu handikapu (17:9), taču rīdzinieces zaudēto atguva un otrās ceturtdaļas sākumā izvirzījās vadībā ar 22:21. Ceturkšņa vidū cēsinieces panāca septiņu punktu pārsvaru (32:25), taču arī to nosargāt nespēja.

Otrais puslaiks starp abām vienībām aizritēja punkts punktā, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām tablo vēstīja neizšķirtu 58:58. Turpinājumā rīdziniecēm izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas, kas arī bija izšķirošais izrāviens cīņā par uzvaru.

Uzvarētāju rindās ar 16 punktiem izcēlās Kristīne Kārkliņa, bet par diviem mazāk iemeta Baiba Eglīte.

Savukārt «Cēsis» sastāvā pa 16 punktiem guva amerikāņu leģionāre Džesika Mūra un Kristīne Silarāja.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts pašlaik kļuvis neizšķirts 1-1. Trešais mačs nākamajā trešdienā atkal risināsies Cēsīs, bet pēc tam komandas atgriezīsies Rīgā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē ceturtdien «Cēsis», pateicoties Mūras uzvaras grozam pēdējā sekundē, tika pie uzvaras savā laukumā ar 60:58.

Pirms tam pusfināla sērijās «Cēsis» un «TTT Rīga» līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja attiecīgi «Vega 1»/«Liepāja» un RSU/«Merks» komandas. Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/«Merks», gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja uzveikt.

Sērijā par trešo vietu, kas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, pašlaik ar 1-0 vadībā ir RSU/«Merks».

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja «Nordea» Basketbola līgas (NBL) čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm.

Abas komandas LSBL finālsērjā tiekas sesto reizi. Iepriekš trīs reizes pārsvars bijis «Cēsu» komandai (2009., 2012. un 2013.gadā), bet divreiz uzvarēja «TTT Rīga» (2008. un 2010.gadā).

Šosezon NBL pamatturnīrā abu vienību savstarpējās cīņās trīs reizes uzvarēja cēsnieces, bet finālspēlē Tallinā pārāka bija «TTT Rīga» komanda.

Pērnajā sezonā «Cēsis» uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja vēsturē trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu