«TTT Rīga» pagarinājumā izcīna uzvaru finālsērijas trešajā mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Romans Koksarovs

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas trešajā mačā trešdien «TTT Rīga» pagarinājumā ar 75:68 (21:21, 13:14, 15:12, 11:13, 15:8) izbraukumā pieveica pagājušās sezonas valsts čempiones «Cēsis».

Sērijā līdz trim uzvarām «TTT Rīga» pārņēma vadību ar rezultātu 2-1. Sērijas ceturtais mačs, kas var kļūt par noslēdzošo, sestdien notiks Rīgā.

Arī trešā sērijas spēle ritēja punkts punktā un tās pamatlaikā lielākais kādas komandas pārsvars bija seši punkti, kad pirmajā ceturtdaļā «TTT Rīga» panāca 15:9 un 17:11, bet otrajā ceturtdaļā «Cēsis» tika pie 33:27.

Pēc trešās ceturtdaļas divu punktu pārsvars bija «TTT Rīga» basketbolistēm, bet ceturtās ceturtdaļas vidū «Cēsis» guva sešus punktus pēc kārtas, panākot 60:55. Turpinājumā abas komandas ilgstoši palika bez punktiem un klusuma periods tika pārtraukts vien priekšpēdējā minūtē, kad «TTT Rīga» spēlētāja Baiba Eglīte realizēja divus soda metienus.

33 sekundes pirms pamatlaika beigām grūtu tālmetienu realizēja Kristīne Kārkliņa, panākot izlīdzinājumu 60:60. Turpinājumā uzvaras grozu varēja gūt «Cēsis» komandas spēlētāja Zane Eglīte, tomēr viņas raidījums no groza apakšas grozā neiekrita un abas komandas devās pagarinājumā. Tajā gan viešņām bija jāiztiek bez Kārkliņas, kura pamatlaika beigās nopelnīja piekto piezīmi, bet «Cēsis» rindās laukumu piezīmju normas dēļ bija jau bija atstājusi pirmās sērijas cīņas uzvaras groza autore Džesika Mūra.

Pagarinājums iesākās rezultatīvā cīņā un tā vidū Kitija Laksa, realizējot tālmetienu, panāca jau 69:64 «TTT Rīga» labā. Savukārt vēl pēc brīža viešņas jau bija priekšā ar septiņiem punktiem, kad metienu realizēja arī Baiba Eglīte. Turpinājumā cēsniecēm cīņā par uzvaru vairs neizdevās iesaistīties.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 19 gūtajiem punktiem bija Baiba Eglīte, septiņus no tiem sametot pagarinājumā, bet 12 punktus pievienoja Kristīne Kārkliņa.

Savukārt «TTT Rīga» rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Liene Priede, kurai ar 18 punktiem palīdzēja Kristīne Silarāja.

Šajā mačā «Cēsis» vienībai nevarēja palīdzēt Zane Jākobsone, kurai iepriekšējā cīņā tika salauzts deguns.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē «Cēsis», pateicoties Džesikas Mūras uzvaras grozam pēdējā sekundē, tika pie uzvaras savā laukumā ar 60:58, bet otrajā cīņā rīdzinieces savā laukumā bija pārākas ar 63:60.

Pirms tam pusfināla sērijās «Cēsis» un «TTT Rīga» līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja attiecīgi «Vega 1»/«Liepāja» un RSU/«Merks». Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/«Merks», gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja uzveikt.

Sērijā par trešo vietu, kas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, pašlaik rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja «Nordea» Basketbola līgas (NBL) čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm.

Abas komandas LSBL finālsērjā tiekas sesto reizi. Iepriekš trīs reizes pārsvars bijis «Cēsu» komandai (2009., 2012. un 2013.gadā), bet divreiz uzvarēja «TTT Rīga» (2008. un 2010.gadā).

Šosezon NBL pamatturnīrā abu vienību savstarpējās cīņās trīs reizes uzvarēja cēsnieces, bet finālspēlē Tallinā pārāka bija «TTT Rīga» komanda.

Pērnajā sezonā «Cēsis» uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja vēsturē trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu