Babkina: Katra maza meitene no bērna kājas sapņo par spēlēšanu izlasē (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis

Kaut sieviešu basketbola valstsvienības savas spēles aizvada vasarās, Latvijas izlases spēlētājai Elīnai Babkinai tas problēmas nesagādā un viņai spēlēt izlases formā ir liels gods, izteicās spēlētāja.

Pagājušajā svētdienā Latvijas izlase 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar 82:60 apspēlēja Igauniju, sesto reizi pēc kārtas nodrošinot iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

«Igaunietes ir agresīvas, dullas, spēlē ar haosu, bet mēs to visu apturējām, uzvarējām pārliecinoši, turklāt visas guva iespēju izspēlēties,» cīņu atcerējās Babkina. «Liels paldies meitenēm, mēs visi esam lieli malači.»

Neskatoties uz izcīnītajām piecām uzvarām piecās spēlēs, Babkina atzina, ka spēlētājām pirms cikla nav bijis laika pietiekami labi saspēlēties, tomēr treneru kolektīvs ar Aināru Zvirgzdiņu priekšgalā paveikuši visu nepieciešamo, lai basketbolistes laukumā justos pietiekami labi.

«Kopumā šis bija tīri labs padarīts darbiņš,» vēl pirms cikla pēdējā mača, kurā basketbolistes trešdien izbraukumā tiksies ar Itāliju, atzina Babkina.

Kaut Babkina ir viena no Latvijas izlases vadošajām spēlētājām, viņa uzsvēra, ka spēlēšana vasarā problēmas nesagādā.

«Vienmēr ar lielāko prieku spēlēju izlasē. Tas ir liels gods, katra maza meitene no bērna kājas sapņo spēlēt valstsvienībā,» uzsvēra spēlētāja. «Esmu ļoti pateicīga, ka man ir iespēja šeit būt.»

Babkina pagājušās sezonas pirmo pusi pavadīja bez kluba, decembra beigās pievienojās Horvātijas čempionvienības Zagrebas «Novi» sastāvam, bet pēc tam marta sākumā pārgāja uz Krievijas komandu Orenburgas «Nadežda».

Zīmīgi, ka tas ir jau ceturtais klubs, kurā viņa strādā kopā ar bijušo Latvijas sieviešu valstsvienības galveno treneri grieķu speciālistu Georgu Dikeulaku.

«Nadežda» ar grieķu speciālista un Babkinas palīdzību pavasarī pirmo reizi sasniedza FIBA Eirolīgas finālturnīru, kā arī izcīnīja sudraba godalgas Krievijas čempionātā. Dikeulaks jau iepriekš bija pagarinājis līgumu ar Orenburgas vienību un Babkina apliecināja, ka arī paliks tās sastāvā.

«Palikšu Orenburgā. Esmu pieradusi pie trenera, zinu, ko viņš grib, kāda ir sistēma, tāpēc man vieglāk orientēties,» pauda aizsardzības spēlētāja.

Šajā Eiropas čempionāta atlases ciklā Babkina piecos mačos vidēji guvusi 12,6 punktus un izpildījusi 4,0 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu