Rīgas VEF Eirolīgas kvalifikāciju sāks pret «Strasbourg»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas vicečempions basketbolā Rīgas VEF ceturtdien Barselonā (Spānija) uzzināja pretiniekus 2014./2015. gada ULEB Eirolīgas sezonas kvalifikācijas turnīrā. Sacensības Nikolaja Mazura vadītā komanda sāks pret Francijas vicečempioni «Strasbourg», noskaidrojās izlozē.

Kvalifikācijas sacensības no 23. līdz 26. septembrim tiks aizvadītas Beļģijas pilsētā Ostendē.

Ja Rīgas VEF, kas izlozē bija pirmajā grozā, būs pārāka pār «Strasbourg» komandu (ceturtais grozs), otrajā kārtā sacentīsies ar Ostendes «Telenet» (Beļģija) vai Lionas «Asvel Villeurbanne» (Francija).

Otrajā zarā Kazaņas «Unics» (Krievija) tiksies ar Zelona Guras «Stelmet» (Polija) un Nimburkas CEZ (Čehija) spēkosies ar Jeruzalemes «Hapoel» (Izraēla).

Iepriekš Eirolīgas kvalifikācijā Rīgas VEF komanda startēja 2011. un 2013. gadā, abās reizēs nepārvarot pirmo kārtu.

Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās piedalīsies astoņas komandas, no kurām tikai viena iegūs ceļazīmi uz pamatturnīru. Pārējās septiņas vienības sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā, kurā vietu pamatsacensībās garantējusi Latvijas čempionvienība BK «Ventspils».

Nākamās sezonas Eiropas kausa izcīņā piedalīsies 36 komandas. Šobrīd zināmas 29 dalībnieces, tajā skaitā arī Viļņas «Lietuvos Rytas».

2014./2015. gada regulārajā sezonā komandas tiks sadalītas divās konferencēs pēc ģeogrāfiskā principa. Sešās grupās būs pa sešām komandām, kas nozīmē, ka katrai vienībai regulārajā čempionātā jāaizvada 10 spēles.

Otrajam posmam kvalificēsies katras grupas spēcīgākās četras komandas un pievienosies astoņas vājākās vienības no ULEB Eirolīgas pirmās kārtas. Otrajā posmā astoņās grupās būs pa četrām komandām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Kārtu tālāk tiks komandas, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu