Latvijas U-18 basketbolistes mazrezultatīvā cīņā atzīst Igaunijas pārākumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase sestdien otrajā Rumānijā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra spēlē ar rezultātu 44:46 (11:17, 9:3, 16:14, 8:12) piekāpās vienaudzēm no Igaunijas.

Latvijas izlasei tas bija pirmais zaudējums turnīrā, tomēr komanda saglabā labas izredzes sasniegt sacensību otro posmu.

Rezultatīvākā Latvijas vienībā ar 14 punktiem bija Vineta Bīriņa, kuras kontā arī 11 atlēkušās bumbas, 11 punktus guva Anna Buša, bet Paula Strautmane izcēlās ar pieciem punktiem un 14 bumbām zem groziem.

Spēles ievadā Latvijas basketbolistes nokļuva iedzinējās ar 3:9, bet turpinājumā iniciatīvu savās rokās tā arī nespēja iegūt. Otrās ceturtdaļas ievadā latvietes nokļuva zaudētājās ar astoņiem punktiem, tomēr līdz puslaika beigām panāca neizšķirtu 20:20, jo visas ceturtdaļas garumā ļāva pretiniecēm gūt vien trīs punktus.

Latvijas izlase guva trešās ceturtdaļas pirmos četrus punktus, pārņemot vadību, ko līdz tās beigām spēja saglabāt, gan nespējot pārsvaru palielināt virs piecu punktu atzīmes. Tomēr noslēdzošās ceturtdaļas pirmo septiņu minūšu laikā latvietes guva vien divus punktus, atkal nokļūstot zaudētājās ar 38:43.

Divas minūtes pirms cīņas beigām Latvijas vienība panāca trīs punktu deficītu, tomēr igaunietes ātri atgriezās vadībā ar pieciem punktiem. Atkal trīs punktu deficītu Latvijas komanda panāca minūti pirms fināla svilpes, bet 29 sekundes pirms beigām panāca rezultātu 44:45. Pretinieču uzbrukums tika apturēts ar noteikumu pārkāpumu, bet igaunietes realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, kas Latvijas izlasei pie divu punktu deficīta deva desmit sekundes spēles laika un uzbrukuma tiesības. Par ātru divpunktu metienu izšķīrās Bīriņa. Lai arī tas nebija precīzs, viņa pati izcīnīja atlēkušo bumbu un tika pie iespējas izpildīt divus soda metienus. Tie abi mērķi gan nesasniedza, bet atlikušajā laikā Latvijas izlase ar noteikumu pārkāpumu palīdzību pie otras iespējas atspēlēties vairs netika.

Turnīra ievadā latvietes ceturtdien ar 78:58 uzvarēja Vāciju, bet Igaunija ar 56:55 apspēlēja Īriju. Savukārt citā otrās kārtas mačā sestdien Vācija uzvarēja Īriju ar 68:40.

Pēc divām kārtā A apakšgrupā līdere ar divām uzvarām ir Igaunija, pa vienam panākumam ir Latvijai un Vācijai, bet Īrijas kontā ir vienīgi zaudējumi.

Apakšgrupas noslēdzošā spēle pret Īrijas izlasi Latvijas komandai paredzēta pirmdien.

Kopumā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā piedalās 17 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trīs grupās ir četras izlases, bet vienā spēlē piecas. Katras apakšgrupas divas labākās valstsvienības kvalificēsies otrajam posmam, kur šīs astoņas komandas tiks iedalītas divās grupās pa četrām katrā. Turpinājumā divas labākās no katras apakšgrupas sasniegs pusfinālu, bet pārējās cīnīsies par 5.-8.vietu.

A divīzijai kvalificēsies trīs labākās turnīra komandas.

Sagatavošanās posma laikā Latvija aizvadīja sešas pārbaudes spēles, tiekot pie četrām uzvarām. Turklāt jūlijā komandai izdevās triumfēt Tallinā notikušajā Baltijas kausa izcīņā.

Latvijas valstsvienības sastāvs dalībai Eiropas čempionātā bija zināms jau pirms Baltijas kausa izcīņas, kad komandas galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka kā pēdējās no kandidātu saraksta nolēma svītrot Kristiānu Rikveilu, Lindu Skulmi un Kristīni Peksi.

Latvijas izlasei šajā turnīrā nevar palīdzēt Kate Krēsliņa un Kitija Laksa, kuras šosezon jau palīdzēja pieaugušo valstsvienībai 2015.gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā un arī U-20 izlasei Eiropas čempionātā, bet saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas («FIBA Europe») noteikumiem trešajā valstsvienībā viņas spēlēt nevar.

No izlases sastāva Paulai Strautmanei un Vinetai Bīriņai šis ir jau ceturtais Eiropas čempionāts, turklāt Bīriņa pērn startējusi pat U-20 čempionātā. Septiņas meitenes pirms diviem gadiem bija U-16 izlases sastāvā, kas izcīnīja trešo vietu B divīzijā un iespēju spēlēt starp Eiropas spēcīgākajām izlasēm.

Latvijas U-18 meiteņu izlase šovasar ir vienīgā no sešām latviešu junioru izlasēm, kas nepiedalās spēcīgākajās A divīzijas sacensībās, bet B divīzijā cīnās par atgriešanos starp labākajām valstīm.

Pērn Latvijas jaunās basketbolistes Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā ierindojās ceturtajā vietā, netiekot pie iespējas spēlēt divīziju augstāk.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases spēlētāju saraksts dalībai Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - «Kolibri»/«47.vsk.»), Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - «TTT Juniores»), Anete Ozola, Linda Magone (abas - «Valmiera»), Ieva Spīgule (bez kluba), Amanda Betlere (LSPA).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu