No vīriešu basketbola izlases sastāva atsijāti Šeļakovs un Kārlis (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

No Latvijas vīriešu basketbola izlases, kas šobrīd turpina gatavoties 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kandidātu loka svītroti centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs un aizsargs Haralds Kārlis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Līdz ar to pēdējo divu dienu laikā no valstsvienības atskaitīti trīs basketbolisti - bez Šeļakova un Kārļa tas ir arī Žanis Peiners, kuram atkal par sevi manīt likušas veselības problēmas.

«Tuvojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, samazinām spēlētāju loku, lai treniņos un arī pārbaudes spēlēs koncentrētos darbam optimālajā sastāvā,» LBS mājaslapā citēts valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. «Lēmumu ietekmēja situācija konkrētajās pozīcijās. Vieglo uzbrucēju konkurencē Kristaps Janičenoks un Jānis Timma ir pārāki par Kārli. Savukārt centra spēlētāja postenī priekšroku dodam universāliem spēlētājiem, bet Šeļakovs nav tik daudzpusīgs, kāds ir Ronalds Zaķis vai Andrejs Gražulis.»

Bagatskis atklāja, ka pašlaik izlases treniņos piedalās arī Dairis Bertāns un Aigars Šķēle, kuri aizvadītajā nedēļas nogalē nespēlēja pārbaudes mačos pret Lielbritāniju. Tāpat pieaugušo valstsvienības darbā iesaistījies arī Latvijas U-20 izlases līderis Rolands Šmits.

Kārlis valstsvienībā debitēja šovasar un četrās pārbaudes spēlēs guva 17 punktus. Savukārt Šeļakovs valstsvienībā spēlē kopš 2010.gada un piedalījies divos Eiropas čempionātos.

Paredzams, ka sestdien uz pārbaudes spēli Lietuvā dosies visi 13 šobrīd ierindā esošie spēlētāji. Savukārt Kaspars Bērziņš komandai pievienosies nākamās nedēļas sākumā.

Augusta sākumā Vācijā notiks Superkausa izcīņa, kurā bez mājiniekiem vēl piedalīsies arī Krievija un Izraēla.

Kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram: Jānis Strēlnieks, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Kristaps Janičenoks, Jānis Timma, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Ronalds Šmits.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu