U-18 basketbolistes sasniedz EČ pusfinālu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Lorand Szilagyi

Ļoti svarīgu uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijas turnīrā Rumānijā ceturtdien izcīnīja Latvijas U-18 meiteņu valstsvienība, kas otrā posma noslēdzošajā mačā ar 60:56 pagarinājumā pārspēja Somijas vienaudzes, iekļūstot sacensību pusfinālā.

Lielisku sniegumu Ilzes Oses-Hlebovickas vadītās komandas sastāvā demonstrēja Vineta Bīriņa, kas guva 21 punktu un savāca 19 atlēkušās bumbas zem groziem. Ar gūtiem 9 punktiem izcēlās Kitija Štolce un Paula Strautmane, kuras kontā arī 16 atlēkušas bumbas.

Vēl trīs minūtes līdz pamatlaika beigām latvietes atradās iedzinēju lomā ar četriem punktiem (48:52) un turpinājumā spēja izlīdzināt spēles rezultātu. Papildlaiku veiksmīgāk aizvadīja Latvijas izlase, svinot ļoti svarīgu panākumu cīņā par atgriešanos augstākajā divīzijā.

«Pirmajā puslaikā konsekventi īstenojām spēles plānu. Bija agresīvs uzbrukums, daudz agresīvu garāmgājienu, tikām pie soda metieniem un šķietami droša pārsvara.

Diemžēl otrā puslaika pirmajās trijās minūtēs visu pārsvaru pazaudējām. Aizsardzībā ielaidām trīs trīspunktniekus, uzbrukums iesprūda. Pēc tam bija ļoti smaga cīņa un liels prieks, ka meitenes parādīja raksturu. Aizvien biežāk tiek pieņemti pareizi lēmumu, aizvien labāk spēlētājas spēj uzņemties iniciatīvu. Visām 40 minūtēm kvalitātes vēl nepietiek, bet pamazām tuvojamies,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēta Ose-Hlebovicka.

Somijas basketbolistēm tas bija otrais zaudējums trijās E grupas spēlēs, kamēr latvietēm otrā uzvara trīs spēlēs. Jau zināms, ka no E grupas pusfinālā iekļuvušas arī Igaunijas basketbolistes.

Lai atgrieztos A divīzijā, Latvijas komandai nākamajās divās spēlēs jāizcīna vismaz viena uzvara. Mūsu vienības pretinieces pusfinālā būs Ungārijas - Izraēlas mača uzvarētājas.

Sacensību pusfinālam kvalificēsies E un F grupas divas labākās komandas, bet pārējās četras sadalīs vietas cīņā par 5.-8. pozīciju.

A divīzijā nākamgad spēlēs turnīra trīs spēcīgākās komandas.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - «Kolibri»/«47.vsk.»), Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - «TTT Juniores»), Anete Ozola, Linda Magone (abas - «Valmiera»), Ieva Spīgule (bez kluba), Amanda Betlere (LSPA).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu