Atbalsta finansējuma piešķiršanu EČ basketbolā rīkošanai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nacionālā sporta padome atbalstījusi finansējuma piešķiršanu Latvijas Basketbola savienībai 2015.gada Eiropas čempionāta (EČ) basketbolā rīkošanai.

Kā pēc padomes sēdes žurnālistiem sacījusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), nepieciešamās summas - 1,2 miljoni eiro - piešķiršana atbalstīta ar nosacījumu, ka Latvijas izlase pati iekļūs turnīrā.

«Ja mūsu komanda neiekļūs finālturnīrā, domāju, būs nosacīti mazāka interese iet uz spēlēm,» norādīja Straujuma, tomēr jau iepriekš bija zināms, ka uz Eiropas čempionāta rīkošanu drīkst pretendēt tikai valstis, kas tam kvalificēsies.

Viņa atgādināja, ka gala vārds par līdzekļu piešķiršanu pieder valdībai, tomēr Straujuma kā padomes vadītāja vēlreiz paudusi atbalstu šai iecerei.

Premjerministre norādījusi, ka piešķirtie līdzekļi kalpos arī par ieguldījumu valsts budžetā sakarā ar uzņēmējdarbības attīstību.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps vēlāk skaidroja, ka komandas iekļūšana grupas turnīrā ir viens no nosacījumiem šī turnīra rīkošanai, tāpēc padomes prasība vērtējama kā loģiska.

Viņš norādīja, ka šie līdzekļi nepieciešami grupu turnīra rīkošanai paredzētās licences nodrošināšanai. Licencēšanai vajadzīgs valsts atbalsts un garantija.

Sporta padomes atbalsts ir tikai pirmais posms ceļā uz grupu turnīriem Rīgā. Vēl, kā norādīja Šneps, vajadzīgs Ministru kabineta un Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) pozitīvs lēmums.

«Pašlaik mēs finansiāli piesakām savu kandidatūru, un, ja «FIBA Europe» lems pozitīvi, varēsim rīkot,» sacīja Šneps. Savu galavārdu «FIBA Europe» teiks 15.septembrī.

1,2 miljoni eiro nebūs vienīgās izmaksas, kas jāparedz EČ rīkošanai. Jārēķinās arī ar organizēšanas izdevumiem, kas pēc Šnepa vārdiem, salīdzinot ar licencei nepieciešamo finansējuma apjomu, nebūs lieli.

Licencēšanai vajadzīgs valsts atbalsts un garantijas līdz 31.jūlijam. Par to, cik nepieciešams konkrēti sarīkošanai un cik no tā varēs atbalstīt valsts, to vēl redzēs, bet tā noteikti būs salīdzinoši neliela summa pret šo licences summu.

Ja valsts netiks spēlēt grupu turnīrā, tad arī nepiešķiršot tiesības rīkot šo turnīru. Tas esot priekšnosacījums, skaidroja Šneps.

Interesi par Eiropas čempionāta rīkošanu kopā ar Lietuvu, Igauniju un Somiju izrādījusi arī Latvija. Tāpat pieteikšoties arī Spānija, Turcija, Vācija un Grieķija.

Kandidātiem uz turnīra rīkošanas tiesībām jāpiesakās līdz 31.jūlijam.

Izraugoties 2015.gada čempionāta finālturnīra norises vietu, tiek pieļauta gan visa čempionāta norise vienā valstī, gan grupu turnīru sarīkošana četrās valstīs, no kurām vienā notiktu arī izslēgšanas spēles. Nolemts turpmāk nerīkot otrā posma turnīrus, uzreiz pēc grupu turnīriem sākot izslēgšanas spēles ar 16 komandu līdzdalību.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu