«Lietuvos rytas» aiziet no VTB Vienotās līgas (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Viļņas basketbola klubs «Lietuvos rytas» piektdien paziņojis, ka aiziet no Krievijas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL), vēsta portāls «Lrytas.lt».

«Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, kā arī šā turnīra sportiskos principus, nolēmām šajā sezonā Vienotajā līgā nespēlēt,» portālam sacījis «Lietuvos rytas» pārstāvis Remigijs Kaziļonis. «Šīs sacīkstes sāk atgādināt Krievijas atklāto čempionātu, jo tikai šīs valsts komandas Vienotajā līgā sadala savā starpā ceļazīmes uz Eiropas turnīriem.»

Viņš atzinis, ka klubu attieksmi pret VBL turnīru mainījis arī piektdien pieņemtais Lietuvas Basketbola līgas (LKL) vadības lēmums regulāro sezonu organizēt pēc četru apļu sistēmas. Tas nozīmē, ka līdz LKL izslēgšanas spēlēm katram klubam būs jānospēlē vismaz pa 40 mačiem, norāda portāls «Delfi.lt».

VBL turnīrs katram klubam nozīmētu vēl vismaz pa 20 sacīkstēm, tādēļ, kā atzinis Kaziļonis, šādu spēļu skaitu «fiziski nav iespējams ietilpināt kalendārā».

«Lietuvos rytas», kas aizvadītajā sezonā Lietuvas čempionātā izcīnīja bronzu, Vienotajā basketbola līgā piedalījies kopš 2010./2011. gada sezonas.

Domājams, ka lēmumu par aiziešanu no VBL varētu pieņemt arī Klaipēdas «Neptūnas», kas savu galīgo lēmumu gan vēl nav paziņojis, bet LKL prezidents Remigijs Milašus prognozējis, ka pārlieku saspringtā grafika dēļ Vienoto basketbola līgu pametīs arī šis klubs.

Lietuvas mediji nesen vēstīja, ka Vienotajā basketbola līgā - Krievijas atklātajā čempionātā - gatavojoties piedalīties rekordliels skaits Lietuvas basketbola klubu - gan «Lietuvos rytas» un Klaipēdas «Neptūnas», gan Alītas «Dzūkija», Panevēžas «Lietkabelis» un Ķēdaiņu «Nevežis».

Pagaidām pārējās Lietuvas komandas par saviem plāniem attiecībā uz VBL klusē.

Pēdējos divus gadus lielākā daļa LKL klubu arī spēlējuši četros apļos. Izņēmums tika pieļauts Eiropas kausa izcīņas dalībniekiem, kam spēļu bija divreiz mazāk, bet vietas turnīra tabulā tika sarindotas atbilstoši procentuālajai uzvaru attiecībai.

Pirms divām dienām «15min.lt» rakstīja, ka Viļņas «Lietuvos rytas» var zaudēt Lietuvas galvaspilsētas pašvaldības finansējumu - 2,2 miljonus litu (gandrīz 640 000 eiro), ja spēlēs Vienotajā basketbola līgā (VBL). Šādu noteikumu, apstiprinot precizēto šā gada budžetu, tika izvirzījuši Viļņas pašvaldības padomes locekļi.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu