Bagatskis pieļauj iespēju neatsijāt vairs nevienu basketbolistu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pieļauj iespēju, ka no valstsvienības sastāva vairs netiks svītrots neviens spēlētājs līdz pat 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Sestdien Latvijas izlase pārbaudes mačā izbraukumā ar 74:93 rezultatīvā cīņā piekāpās Lietuvai.

«Pretēji pirms spēles runātajam, sākām neagresīvi un nepārliecinoši. Iespējams, pārāk cienījām Eiropas vicečempionus, kuri pilnā zālē bija ļoti labi motivēti. Turklāt vēl vairākiem viņu spēlētājiem jācenšas izkarot savu vietu komandā,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bagatski. «Lietuvieši ļoti prasmīgi izmantoja savu pārsvaru atlētismā, bet, pats galvenais, izmantojot mūsu «dāvanas» - kļūdas, nepārdomātas darbības, nenostrādāšanu līdz epizodes beigām -, tika pie daudziem brīviem metieniem, kurus realizēja ar apbrīnojamu precizitāti. Saņēmuši pirmos triecienus sākām «peldēt», kam nevajadzēja notikt.»

«Protams, mača gaitā atguvāmies un, kad bumba sāka kustēties ātrāk, brīžiem izdevās pārņemt iniciatīvu. Gan otrajā, gan ceturtajā ceturtdaļā izdevās būtiski samazināt rezultāta starpību, taču tūlīt «atkritām atpakaļ«. Zaudējām cīņā pie groziem, taču tas nebija galvenais neveiksmes iemesls. Eiropā ir ļoti maz komandas, kuras šajā elementā var sacensties ar lietuviešiem, taču viņu augumu pārsvaru var neitralizēt ar ātru, gudru un precīzu spēli. Šodien šīs lietas bija tikai epizodiski,» piebilda Bagatskis.

Latvijas izlases galvenais treneris izcēla gados jaunāko basketbolistu devumu mačā pret Lietuvu.

«Interesanti, ka vistuvāk vēlamajam spēles zīmējumam tikām brīžos, kad laukumā bija nosacīti jaunais sastāvs. Nosacīti tāpēc, ka joprojām esam jauna komanda. Daži spēlētāji iepriecināja arī šādā spēlē, liekot mums, treneriem, palauzīt galvas. Turpināsim strādāt tādā pašā sastāvā un, iespējams, visi 14 paliks ierindā līdz pat kvalifikācijas turnīra beigām,» atklāja Bagatskis.

Latvijas basketbola izlase uz Lietuvu devās 13 valstsvienības kandidātu sastāvā. Kā zināms, šonedēļ no komandas kandidātu saraksta vispirms veselības likstu dēļ tika svītrots aizsargs Žanis Peiners, bet pēc tam tika atsijāti arī centra uzbrucējs Andrejs Šeļakovs un aizsargs Haralds Kārlis.

Savukārt Kaspara Bērziņa pievienošanās valstsvienībai gaidāma tuvākajā laikā.

Augusta sākumā Vācijā notiks Superkausa izcīņa, kurā bez Latvijas un mājiniekiem vēl piedalīsies arī Krievija un Izraēla.

Kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu