Strēlnieks varētu pievienoties Bagatska vadītajai «Ņižņij Novgorod» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks varētu pievienoties valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai Krievijas komandai «Ņižņij Novgorod», liecina portāla «Sportando» rīcībā esošā informācija.

Kā pavēstījis Strēlnieka aģents Artūrs Kalnītis, basketbolists jau pirmdien grasās noslēgt līgumu ar kādu komandu, neminot vienības nosaukumu. Tiesa, pēc «Sportando» rīcībā esošās informācijas tā ir tieši «Ņižņij Novgorod», kas nākamsezon debitēs ULEB Eirolīgā.

Tiesa, pats Kalnītis pēcāk šādu informāciju savā sociālā tīkla «Twitter» kontā noliedza, bet kā min «Sportando», tad bez «Ņižņij Novgorod» aktīvu interesi par Strēlnieka pakalpojumiem izrādījusi Vācijas komanda Bambergas «Brose Baskets».

Jūlija sākumā Strēlnieka vārds tika saistīts ar Krievijas basketbola flagmani Maskavas CSKA, tomēr šim klubam latvietis tā arī nepievienojās.

Aizvadītajā sezonā Strēlnieks jau spēlēja Bagatska vadītajā Ukrainas čempionvienībā Kijevas «Budiveļņik», taču pēc sezonas abas puses līgumu lauza, latvietim kļūstot par brīvo aģentu.

Iepriekšējā sezonā Strēlnieks kļuva par Ukrainas čempionu.

Strēlnieks aizpagājušo sezonu pavadīja Krievijas klubā Sanktpēterburgas «Spartak», taču pērnajā augustā viņš pievienojās Kijevas komandai. Latvietis uz «Spartak» komandu pārgāja 2011.gada novembrī, pārceļoties no Latvijas kluba «Ventspils».

Pašlaik 24 gadus vecais Strēlnieks iepriekšējā sezonā Ukrainas čempionātā vidēji ik spēlē guva 11,5 punktus un veica 5,1 rezultatīvu piespēli, bet desmit ULEB Eirolīgas spēlēs iekrāja 7,9 punktus un 2,6 piespēles. Tāpat viņš aizvadīja desmit mačus Eiropas kausa izcīņā, kur tika pie vidēji 10,9 punktiem un 4,1 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās Strēlnieks piedalījies 2011. un 2013.gada Eiropas čempionātu finālturnīros, kā arī šobrīd ir starp valstsvienības kandidātiem šovasar gaidāmajām 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām.

«Ņižņij Novgorod» komanda aizvadītajā sezonā iekļuva VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) finālā, kur ar 0-3 tika atzīts Krievijas granda Maskavas CSKA pārākums. Šis panākums vienībai nākamajā sezonā ļaus debitēt ULEB Eirolīgā.

Jūlija sākumā Bagatskis tika apstiprināts «Ņižņij Novgorod» galvenā trenera amatā, jo vienojās par sadarbības neturpināšanu ar «Budiveļņik». Šāds latviešu speciālista lēmums nāca gaismā dienu pēc tam, kad «Budiveļņik» kluba vadība valstī valdošās situācijas dēļ atteicās no dalības nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. Tāpat komanda lēmusi nākamajā sezonā nepiedalīties nevienā no pārējiem Eiropas klubu turnīriem.

«Ņižņij Novgorod» komanda nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Lietuvas čempioniem Kauņas «Žalgiris», kurus pārstāv latvietis Kaspars Vecvagars, kā arī Spānijas vienību Madrides «Real». Eirolīgas debitante «Ņižņij Novgorod» ielozēta A apakšgrupā, kur bez «Žalgiris» un «Real» cīnīsies arī Turcijas klubs Stambulas «Anadolu Efes» un Itālijas komanda Sasāri «Dinamo».

Tāpat A apakšgrupā cīnīsies Eirolīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētājs. Kā zināms, šajā turnīrā piedalīsies Latvijas vicečempioni «VEF Rīga», kas pirmajā kārtā sacentīsies ar Francijas vicečempioniem «Strasbourg».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu