Oficiāli: Timma kļūst par Rīgas VEF spēlētāju (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Basketbola kluba «VEF Rīga» komandas sastāvam pievienojies 22 gadus vecais un 2,01 metru garais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Jānis Timma, pirmdien informē vienība.

Pagājušajā sezonā Timma spēlēja BK «Ventspils», kura sastāvā 31 spēlē Latvijas Basketbola līgā (LBL) vidēji 27,2 minūtēs guva 12,7 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas, atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 bumbas.

FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā 12 spēlēs viņam vidēji 31,7 minūtē 9,8 punkti, 6,6 atlēkušās bumbas, 3,4 rezultatīvas piespēles un 1,1 pārtverta bumba, bet Baltijas Basketbola līgā 13 spēlēs vidēji 27,2 minūtēs 11,5 punkti, 6,2 atlēkušās bumbas, 3,3 rezultatīvas piespēles un 1,2 pārtvertas bumbas.

«VEF Rīga» galvenais treneris Nikolajs Mazurs: «Jānis Timma ir viens no atslēgas spēlētājiem. Esam priecīgi, ka viņš pievienosies mūsu komandai. Ticam, ka viņš turpinās progresēt un spēs pacelt VEF jaunā līmenī. Pamatā Jānis ir trešā numura pozīcijas spēlētājs, taču viņu iespējams izmantot arī kā ceturto numuru. Timma ir daudzpusīgs basketbolists, kurš mums ir liels ieguvums un vērtīgs pastiprinājums. Veidojot jauno kodolu, viņš būs viens no galvenajiem spēlētājiem komandā. Liekot jaunieguvumus - Mareku, Ronaldu un tagad arī Jāni, kopā ar Jāni Bērziņu, Anžeju un Ingu, esam Vefiņā izveidojuši simpātisku latviešu spēlētāju kodolu.»

«Gribētu pateikt paldies BK «Ventspils» ģenerālmenedžerim Ralfam Pleinicam un galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram par to, ka noticēja man pirms diviem gadiem un palīdzēja progresēt no gada uz gadu,» sacīja Timma. «VEF Rīga» ir nākamais lielais izaicinājums manā karjerā, un esmu pārliecināts, ka trenera Nikolaja Mazura vadībā spēsim sasniegt komandas izvirzītos mērķus un sagādāt pozitīvas emocijas līdzjutējiem.»

Basketbolista gaitas Timma sāka Krāslavā, bet 15 gadu vecumā pārcēlās uz Rīgu, kur viņš absolvēja 49. vidusskolu un kļuva arī par «VEF Rīgas skolu superlīgas» čempionu. Timma pārstāvējis Latviju Eiropas U-16, U-18, U-20 un pasaules U-19 čempionātos.

Nozīmīgākais panākums sasniegts 2010. gadā, kad Timma bija viens no līderiem Latvijas U-18 izlasē, kas izcīnīja 3. vietu Eiropas čempionātā Lietuvā.

Klubu basketbola karjerā Timma iepriekšējās divas sezonas pavadīja Ventspilī, bet pirms tam viņš spēlējis arī «Liepājas Lauvās» un pāris citās Rīgas komandās. 2013. gadā Timmu ar 60. numuru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlējās Memfisas «Grizzlies», kas joprojām saglabā tiesības uz šo spēlētāju starp pasaules spēcīgākās basketbola līgas klubiem.

Šobrīd basketbolists ir Latvijas valstsvienības sastāvā, gatavojoties augustā gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu