Jānis Strēlnieks parakstījis līgumu ar «Brose Baskets»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbola valstsvienības saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks karjeru turpinās Vācijas bundeslīgas klubā Bambergas «Brose Baskets», otrdien paziņoja viņa aģents Artūrs Kalnītis.

Vienošanās noslēgta uz vienu gadu.

Iepriekš medijos izskanēja ziņas, ka viņš varētu pievienoties Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai Krievijas komandai «Ņižņij Novgorod».

2013./2014. gada sezonā «Brose Baskets» Vācijas čempionātā netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

«Mūsu nodoms bija piesaistīt augstas klases Eiropas basketbolistu,» kluba mājas lapā citēts komandas sporta direktors Volfgangs Heiders. «Esam priecīgi, kas tas izdevās Strēlnieka personā. Viņam ir augsts basketbola IQ, ir labs piespēlētājs - Helmaņa un Kullamē tradīciju turpinātājs.»

Iepriekšējā sezonā «Brose Baskets» spēlēja Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, bet nākamajā spēlēs līmeni zemāk - Eiropas kausa izcīņā.

Pagājušajā sezonā 24 gadus vecais Strēlnieks pārstāvēja Ukrainas čempionvienību Kijevas «Budiveļņik», kuras galvenais treneris bija Bagatskis.

Ukrainas čempionātā latvietis vidēji spēlē izcēlās ar 11,5 punktiem un 5,1 rezultatīvu piespēli, bet desmit ULEB Eirolīgas spēlēs viņa kontā 7,9 punkti un 2,6 piespēles.

Ar «Budiveļņik» Strēlnieks kļuva par Ukrainas čempionu. Pēc sezonas abas puses lauza līgumu, spēlētājam kļūstot par brīvo aģentu.

Šobrīd Strēlnieks kopā ar Latvijas nacionālo komandu trenējas, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu