Latvijas U-18 basketbolisti nespēj pretoties Horvātijai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Castoria/De Massis

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase Turcijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma otrajā mačā otrdien ar rezultātu 72:92 (15:29, 17:31, 17:13, 23:19) zaudēja Horvātijas izlasei, kas līdz šim turnīrā vēl nav zaudējusi.

Latvijas izlase pēc šī zaudējuma kārtu pirms otrā posma noslēguma saglabā E apakšgrupas trešo vietu, kas dotu iespēju spēkoties ceturtdaļfinālā.

Latvijas vienības labā 13 punktus guva Rauls Avenītis, par punktu mazāk iekrāja Džeiks Eduards Krūmiņš, bet pie desmit punktiem tika Renārs Birkāns.

Spēles ievadā Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 2:9, bet vēlāk divas reizes pietuvojās līdz viena punkta atstatumam. Horvātijas komanda ar 8:0 izrāvienu panāca 18:10 savā labā, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 11:0 izrāvienu, kas parūpējās par rezultātu 29:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā horvātiem izdevās veikt vēl vienu atrāvienu, šoreiz gūstot deviņus punktus pēc kārtas, kas latviešiem sagādāja jau 20 punktu deficītu. Līdz puslaika beigām Horvātijas vienības pārsvars uz brīdi bija paguvis sasniegt pat 32 punktu atzīmi.

Mača trešās ceturtdaļas gaitā Latvijas izlase jūtami saviem pretiniekiem nespēja pietuvoties, to noslēdzot ar 24 punktiem mīnusā. Turpinājumā latvieši uz mirkli spēja atjaunot intrigu, kad ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem panāca 17 punktu deficītu, tomēr Horvātijas izlase atlikušajā laikā savas pozīcijas nosargāja.

Pirmajā posmā Latvija guva panākumus pret Poliju un Beļģiju, taču zaudēja Itālijai. Šāda bilance ļāva ieņemt otro vietu A apakšgrupā un uz otro posmu ņemt līdzi vienu panākumu.

Savukārt otrā posma pirmajā mačā latvieši pirmdien pēdējās sešās minūtēs atspēlēja gandrīz 20 punktu deficītu un ar 78:76 pārspēja principiālo pretinieci Lietuvu.

Tikmēr Horvātija iepriekš turnīrā pieveikusi arī Angliju, Lietuvu, Franciju un Poliju.

Kopumā šajā Eiropas čempionātā piedalās 16 komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Katras apakšgrupas trīs labākās valstsvienības kvalificējās otrajam posmam, kamēr vājākās pirms cīņas par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā aizvada grupu turnīru savā starpā.

Tikmēr 12 spēcīgākās izlases otrajā posmā ir sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā.

No otrā posma ceturtdaļfinālam kvalificēsies katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas, bet divas vājākās piebiedrosies pirmā posma neveiksminiecēm, lai cīnītos par 9.-16.vietu Eiropas čempionātā.

Otrā posma E grupas kopvērtējumā pašlaik pa četrām uzvarām četros mačos ir Horvātijai un Itālijai, kas gan zaudēja vienā pirmā posma mačā, Latvija ar divām uzvarām ir trešā, tai ar vienu uzvaru seko Lietuva un Francijas, bet Polija ir bez uzvarām.

Otrā posma noslēgumā Latvijai trešdien gaidāma tikšanās ar Franciju.

Eiropas čempionāts Turcijā ilgs līdz svētdienai.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas izlase aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, izcīnot četras uzvaras.

Pērn Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā, kas risinājās savās mājās, ieņēma ceturto vietu. No šīs komandas šogad sastāvā palikuši Klāvs Čavars, Rihards Lomažs un Ervīns Mežnieks.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā: Ričards Melderis, Rauls Avenītis, Ervīns Mežnieks (visi - «VEF kadeti»), Dāvis Čīma («Rīga»/«Jugla»), Džeiks Eduards Krūmiņš, Rūdolfs Strādnieks (abi - «Ķeizarmežs»), Renārs Birkāns («Rīga»/DSN), Rihards Lomažs, Artūrs Grīnbergs, Klāvs Čavars (visi - «Ventspils»), Zigmārs Raimo («VEF skola»), Rinalds Mālmanis («Fuenlabrada», Spānija).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu