Iļjins atgriezies BK «Valmiera» sastāvā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

Basketbola klubs «Valmiera» panācis vienošanos ar 216 cm garo centra spēlētāju, valmierieti Viktoru Iļjinu par sadarbību jaunajā 2014./2015. gada sezonā, informē vienība.

Iepriekšējo sezonu Iļjins aizvadīja, pārstāvot «VEF Rīga» klubu, kā arī sezonas vidū uz īres laiku pievienojās «BK Valmiera» komandai.

Pagājušajā sezonā Iļjins Latvijas Basketbola līgā (LBL) «Valmieras» sastāvā 13 spēlēs vidēji 22 minūtēs guva 10,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, savukārt Baltijas Basketbola līgas (BBL) piecās spēlēs guva 9,2 punktus un izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas.

Tikmēr «VEF Rīga» sastāvā 12 spēlēs LBL viņš vidēji 11 minūtēs guva 3,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, turklāt arī 12 spēles tika aizvadītas Eirokausā un VTB Vienotajā līgā.

«Esam gandarīti, ka Viktors nākamajā sezonā pārstāvēs «BK Valmiera» kluba krāsas,» uzsver «Valmieras» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. «Viktors un «VEF Rīga» abpusēji vienojās par sadarbības neturpināšanu, un jau ilgāku laiku strādājām, lai viņš savu karjeru turpinātu tieši Valmierā. Viņš ir viens no labākajiem piektajiem numuriem jeb centriem šobrīd Latvijas basketbolā, un esam gatavi dot iespēju un pamatīgi strādāt, lai Viktors savu spēlētāja līmeņa latiņu paceltu daudz augstāk. Potenciāls Viktoram ir milzīgs, tāpēc ceru, ka viņš spēs to apliecināt laukumā un iepriecināt kluba līdzjutējus ar saturīgu spēli,» uzsver Bērziņš.

Iļjins neslēpj prieku par atgriešanos dzimtajā pilsētā. «Man ir īpašs prieks atgriezties mājās, Valmierā – mīlu šo pilsētu un vēl jo vairāk Valmieras fanus, kas mani atbalstīja arī «VEF Rīga» rindās. Smagi strādāšu, lai neliktu viņiem vilties, un kopīgi ar komandas biedriem centīsimies rādīt labu sniegumu. Saprotu, ka mums būs jauna un perspektīva komanda, tāpēc ir liels izaicinājums tajā visā piedalīties! Paldies «VEF Rīga» klubam par iespēju pagājušajā sezonā – lai arī spēles laiks bija visai limitēts, tomēr daudz ieguvu gan taktiski, gan arī individuāli sparingojot ar laba līmeņa spēlētājiem.»

Iepriekšējā sezonā «Valmiera» regulāro čempionātu noslēdza trešajā vietā, bet izslēgšanas spēļu turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu