Latvijas izlase lūkos turpināt panākumu sēriju EČ atlasē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Svarīgu spēli Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā šodien aizvadīs Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas savā laukumā «Arēnā Rīga» uzņems Zviedrijas valstsvienību. Mačs sāksies pulksten 20.15, un to tiešraidē demonstrēs kanālā LTV7.

Abām komandām šī būs pirmā spēle otrajā aplī un ceturtā kopumā. Latvijas izlases līdzšinējā bilance ir nevainojama 3-0, kamēr Zviedrijas valstsvienība F apakšgrupā piedzīvojusi divus zaudējumus un tikai pēdējā mačā ar 75:72 pārspēja Slovākiju.

Ar Latvijas - Zviedrijas dueli sākās Eiropas čempionāta atlase. 10. septembrī Lūleo ar rezultātu 62:50 pārāki bija Ainara Bagatska vadītie basketbolisti.

Zviedrijas izlase šajā turnīrā demonstrē zemu rezultativitāti. Ar vidēji spēlē gūtiem 65,7 punktiem tā ieņem vien 22. vietu starp visām atlases cikla komandām. Tikmēr Latvijas izlases vidēji gūtie 78,7 punkti mačā ir sestais labākais rādītājs.

Visos statistikas rādītājos pārāka ir Latvijas komanda un ir visai izteikta šā mača favorīte. Ja mūsu valstsvienība izcīnīs ceturto panākumu tikpat mačos, faktiski nodrošinās dalību astoto reizi pēc kārtas spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas izlase ir viena no četrām atlases cikla dalībniecēm, kas līdz šim cīnās bez zaudējumiem.

Latvijas izlases dalībnieki Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram: Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits, Kristaps Janičenoks, Jānis Strēlnieks, Kaspars Bērziņš, Aigars Šķēle, Ronalds Zaķis, Mārtiņš Meiers un Ingus Jakovičs.

Iepriekšējās trijās spēlēs nepiedalījās saspēles vadītājs/aizsargs Jakovičs.

F APAKŠGRUPA

VietaKomandaU-ZPunkti
1.Latvija3-0236:181
2.Rumānija2-1223:229
3.Zviedrija1-2197:211
4.Slovākija0-3207:242

Finālturnīram kvalificēsies 7 grupu uzvarētāji, kā arī 6 otro vietu ieguvēji (salīdzinot 2. vietu bilances, vērā tiks ņemti tikai tie rezultāti, kas sasniegti pret grupas 1. un 3. vietas ieguvējiem; 1. kritērijs – uzvaras, 2. kritērijs – gūto/zaudēto punktu attiecība).

Finālturnīrā spēlēs arī Pasaules kausa izcīņas dalībnieki Francija, Lietuva,Spānija, Horvātija, Slovēnija, Ukraina, Serbija, Grieķija, Turcija un Somija, kā arī kvalifikācijas 1. kārtas uzvarētāja Igaunijas izlase.

Eiropas 2015. gada čempionāta finālturnīra norises vieta tiks izraudzīta septembrī. Uz tiesībām rīkot daļu finālturnīra pretendē astoņas valstis: Latvija, Horvātija, Francija, Izraēla, Polija, Somija, Turcija un Vācija. Rīkotāji tiks izraudzīti no to valstu vidus, kuru komandas būs izcīnījušas tiesības spēlēt finālturnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu