Bagatskis: Šāda uzvara darīs mūs visus stiprākus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Nedrīkstējām būt mierīgi, bija vajadzīga kontrolēta agresivitāte,» pēc izcīnītās uzvaras 79:76 pagarinājumā savā laukumā pār Zviedrijas izlasi 2015. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā sacīja Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

«Nespēlējām slikti. Bija daudz pamatotu darbību gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tomēr aizsardzībā reizēm pietrūka pacietības pareizi nospēlēt visas 24 sekundes un zviedri lieliski izmantoja mūsu kļūdas. Savukārt mūsu uzbrukums nebija pietiekami precīzs, bija jūtams, ka spēlētāji nervozē,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts treneris.

Nākamo kvalifikācijas cikla maču Latvijas komanda aizvadīs 24. septembrī, kad izbraukumā spēkiem mērosies ar Slovākijas izlasi, bet atlase noslēgsies ar maču 27. septembrī, viesos tiekoties ar Rumānijas valstsvienību.

«Pēc spēles ar Rumāniju mēs, treneri, nenogurstoši atgādinājām, ka jāaizmirst labā situācija tabulā, jo iepriekšējās trīs uzvaras bija nākušas ļoti smagā cīņā,» skaidro Bagatskis.

«Galotne bija ļoti sarežģīta, tomēr visu laiku saglabājām cerības. Pēdējā epizodē viss notika tā, kā vajadzēja notikt – Strēlnieks uzmeta tā, lai bumba atlektu tur, kur vajadzēja, Meiers pasita to tālāk un Bērziņš dabūja grozā. Pagarinājumā izpaudās tas, ka šodien spēlējām 6:5 – es domāju līdzjutēju atbalstu, kas ļoti palīdzēja. Šāda uzvara darīs mūs visus stiprākus,» teica Bagatskis.

«Ļoti palīdzēja skatītāji – lieliska gaisotne. Ļoti smaga uzvara, kas vēl vairāk saliedēs mūsu komandu un palīdzēs kļūt vēl stiprākiem,» pauda nacionālās komandas kapteinis Jānis Blūms.

Uz spēli «Arēnā Rīga» klātienē bija ieradušies vairāk nekā 5000 skatītāju.

Finālturnīram kvalificēsies 7 grupu uzvarētāji, kā arī 6 otro vietu ieguvēji (salīdzinot 2. vietu bilances, vērā tiks ņemti tikai tie rezultāti, kas sasniegti pret grupas 1. un 3. vietas ieguvējiem; 1. kritērijs – uzvaras, 2. kritērijs – gūto/zaudēto punktu attiecība).

Finālturnīrā spēlēs arī Pasaules kausa izcīņas dalībnieki Francija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Slovēnija, Ukraina, Serbija, Grieķija, Turcija un Somija, kā arī kvalifikācijas 1. kārtas uzvarētāja Igaunijas izlase.

Eiropas 2015. gada čempionāta finālturnīra norises vieta tiks izraudzīta septembrī. Uz tiesībām rīkot daļu finālturnīra pretendē astoņas valstis: Latvija, Horvātija, Francija, Izraēla, Polija, Somija, Turcija un Vācija. Rīkotāji tiks izraudzīti no to valstu vidus, kuru komandas būs izcīnījušas tiesības spēlēt finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu