Ziedonis Jansons: Latvijas U-16 izlasei ir milzīgs potenciāls (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pārliecinošais sniegums Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs un psiholoģiskā noturība parādījusi, ka Latvijas U-16 basketbola izlasei ir milzīgs potenciāls, sarunā ar aģentūru LETA izteicās basketbola treneris Ziedonis Jansons.

Latvijas izlase savās mājās notiekošā Eiropas čempionāta pusfināla cīņā piektdien ar rezultātu 81:71 pārspēja Spāniju, iekļūstot turnīra finālā, kļūstot tikai par otro Latvijas jaunatnes izlasi vēsturē, kas spējusi, ko tādu paveikt.

«Puiši nospēlējuši tad, kad visvairāk nepieciešams. Kā redzējām, pirmās trīs spēles tika uzvarētas uz emocijām, nospēlējot labi. Turpinājumā bija iestājies psiholoģisks, iespējams, fizisks nogurums un arī pretinieki bija spēcīgāki,» izteicās Jansons. «Savukārt šīs divas spēles bija lieliskas. Īpaši pusfināls, kas bija vislabākā, viskvalitatīvākā spēle. Cepuri nost.»

«Mūsu stiprā puse ir visas komanda, viss kolektīvs. Kad ceturtdaļfinālā negāja uzbrukums, noturējām vāciešus zem 40 punktiem, kas ir fantastiski. Savukārt, kad pusfinālā aizgāja uzbrukums, puiši rādīja tādus «dankus» un sadarbības, ko ne vienmēr pat lielā izlase spēj,» priecīgs bija treneris.

«Šajā vecumā grupā mums ir daudzi talantīgi spēlētāji, kas, ja būs veselība un darba prieks, kā arī mīlestība, var izaugt par nākamajiem pieaugušo izlases līderiem,» izteicās Jansons. «Mani visvairāk priecē, ka, zinot cik grūti ir spēlēt savās mājās, īpaši prasīgās un nedaudz izlutinātās Latvijas publikas priekšā, viņi spēj noturēt šo psiholoģisko slogu. Šī spēle parādīja, ka komandai ir milzīgs potenciāls.»

Līdz šim sekmīgākais gads Latvijas jaunatnes izlasēm bija pērn, kad U-18 valstsvienība Rīgā notikušajā turnīrā izcīnīja ceturto vietu, bet U-20 izlase Tallinā zaudēja vien finālā.

«Pērn U-18 izlasei traucēja tiesneši. Vēl tagad atceros pusfinālu ar Horvātiju, kur tiesneši mājiniekiem nepalīdzēja. Toreiz, iespējams, komanda arī nedaudz saplīsa morāli mājas spiediena dēļ,» atzina Jansons. «Ja mūsu komandas ir astotniekā, tas jau ir sasniegums, ja četriniekā - fantastisks sasniegums, bet medaļas... Latvija nav liela, bet lepna tauta. Nevaram plānot medaļas, bet ja izdodas, tad gods un cieņa komandai.»

Finālā Latvijas izlase sestdien plkst.20.15 Olimpiskajā sporta centrā spēkosies ar Francijas vienaudžiem.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu