Gailītis: Šiem puišiem vēl tikai viss priekšā (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas U-16 basketbola izlases spēlētājiem vēl tikai viss ir priekšā, taču nepieciešams daudz strādāt, uzsvēra komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

Latvijas kadetu valstsvienība sestdien savās mājās notikušā Eiropas čempionāta finālā ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

Gailītis sacīja, ka izlases mērķis bija izcīnīt zelta medaļas, kam arī tika pakārtots darbs pirms turnīra.

«Zelta medaļām arī strādājām. Acīmredzot šim mērķim nedaudz pietrūka. Šie ir ļoti labi spēlētāji, turklāt arī tie, kuri šoreiz tik daudz nespēlēja. Ir tikai ļoti daudz jāstrādā. Viņiem vajadzēs izvēlēties pareizo virzienu basketbolā - viss vēl tikai ir priekšā šiem puišiem,» sacīja Gailītis. «Šajā finālā Francija bija pelnījusi uzvarēt. Viņi bija divreiz ātrāki un brauca kā ar traktoru - mums virsū. Ļoti simpātiska komanda, kas uzvarēja visās šī turnīra spēlēs. Prieks par viņu treneri - esam jau kādu laiku pazīstami, un viņš ir paveicis brīnišķīgu darbu.»

«Paldies spēlētājiem par ieguldīto darbu gan sagatavošanās posmā, gan visu basketbolā pavadīto gadu garumā. Paldies viņu vecākiem un treneriem. Šīs sudraba medaļas ir lielas cilvēku grupas, visa Latvijas basketbola nopelns. Bet otrā vieta nav pirmā, tātad mums ir kur augt, kurp tiekties,» minēja Gailītis.

Latvijas kadetu izlase pirms Eiropas čempionāta piedalījās 20 pārbaudes spēlēs, uzvarot 18 no tām. Tai skaitā iegūta pirmā vieta 16 komandu turnīrā Turcijā un otrā vieta Francijā, kā arī Baltijas kausa izcīņā.

«Ceru, ka arī turpmāk komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Turcijā. Spēlētājiem ir jāaug tāda veida spēlēs. Savā starpā varam spēlēt daudz, un tas ir brīnišķīgi, taču uzskatu, ka mums biežāk ir jākonkurē tieši starptautiski,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Gailītis.

Vasarā pēdas kaula lūzums tika konstatēts vienam no komandas līderiem Artūram Strautiņam. Tomēr par spīti visam basketbolists tomēr piedalījās Eiropas čempionātā, lai gan iepriekš tika prognozēts, ka viņa atlabšanas ilgums būs vairāki mēneši.

«Strautiņam bija ļoti nopietna trauma, kuras dēļ viņam vajadzēja gulties uz operāciju galda. Taču viņš atnāca un teica, ka gribot uzvarēt Eiropas čempionātā. Mums palīdzēja tagadējais «VEF Rīga» fizioterapeits Jānis Petronis. Viņam ir brīnišķīgas idejas, kas acīmredzot arī strādā. Saistībā ar Strautiņu šur tur izmantojām daudz ko jaunu un netradicionālu pieeju,» atklāja Gailītis.

«Puišiem ir jāstrādā, lai mēs viņus ar laiku redzētu pieaugušo izlasē. Šis vecums ir ļoti mānīgs, taču šie ir ļoti talantīgi puiši, Katram ir jāatrod savs attīstības veids un jāveido karjera,» uzskata Gailītis.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā iekļuva ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmo reizi vēsturē.

Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 67:60 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu