Strautiņš kļūst par ceturto labāko sodu izprovocētāju EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Viens no Latvijas U-16 basketbola valstsvienības līderiem Artūrs Strautiņš kļuvis par ceturto sekmīgāko noteikumu pārkāpumu izprovocētāju Eiropas čempionātā.

Eiropas meistarsacīkšu finālā, kas sestdien tika aizvadīts Rīgā, Latvijas kadetu valstsvienība ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

Kaut Latvija visu turnīra gaitu bija viena no turnīra galvenajām favorītēm, tās spēlētāji nav augstu individuālajos statistikas rādītājos. Strautiņš deviņos mačos vidēji izprovocēja 5,8 noteikumu pārkāpumus, kas viņam deva ceturto vietu šajā statistikas ailītē, kurā līderis ar 7,8 vidēji izprovocētiem sodiem ir bosnietis Džanans Musa.

Tieši Musa ar vidēji 23,0 punktiem arī kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, bet Latvijas izlasē Rodions Kurucs vidēji guva 13,4 punktus, savukārt Strautiņš ik mačā vidēji sameta 12,6 punktus, kas viņiem abiem šajā statistikas ailītē deva vietas otrajā desmitā.

Par labāko cīnītāju zem groziem kļuva lietuvietis Roks Gadiļausks, kurš ik mačā savāca 9,7 atlēkušās bumbas, bet no Latvijas izlases basketbolistiem statistikas otrajā desmitā iekļuva Roberts Blumbergs (vidēji 6,8 bumbas zem groziem), Strautiņš (6,7 bumbas) un Kurucs (5,9 bumbas).

Tikmēr par labāko rezultatīvo piespēļu izpildītāju turnīrā kļuva turks Emers Ali, kurš izpildīja vidēji 6,7 piespēles, bet Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristers Zoriks izpildīja vidēji 3,2 piespēles, kas deva 13.vietu turnīrā.

Vēl no Latvijas spēlētājiem Kurucs ik mačā bloķēja vidēji 1,1 metienu, kas deva devīto vietu turnīrā un vidēji nopelnīja 3,1 piezīmi, kas bija 11. lielākais rādītājs.

Latvijas izlase vidēji mačā guva 64 punktus, kas bija 11. labākais rādītājs, bet ielaida vidēji 64,8 punktus, kas šajā statistikas ailē dod sesto vietu.

Jāpiemin, ka Latvijas basketbolisti vidēji ik mačā pārtvēra vien 6,3 bumbas un tas kļuva par sliktāko rādītāju visā turnīrā.

Turnīra simboliskajā izlasē no Latvijas U-16 izlases iekļuva Zoriks un Kurucs, kuriem pievienojās francūži Batists Tčoafe un Kilians Tilī, kā arī Omers Jurtsevens no Turcijas valstsvienības.

Tieši Tilī tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, turklāt finālmačā viņš pamanījās gūt 25 punktus un izcīnīt 18 bumbas zem groziem, kā arī pārtvert piecas piespēles.

Vēl šajā turnīrā mačā par trešo vietu Spānija ar rezultātu 77:73 pārspēja Turciju, bet piekto vietu ieguva Itālija. Savukārt vietu A divīzijā zaudēja Ukraina, Polija un Dānija.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā bija iekļuvusi ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmoreiz.

Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 60:67 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu