Senegālas basketbola izlase uzveic arī Horvātiju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Senegālas basketbola izlase pirmdien negaidīti uzvarēja otrajā Pasaules kausa izcīņas spēlē pēc kārtas, iesaistoties cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Senegāla ar rezultātu 77:75 (18:16, 23:16, 18:20, 18:23) sīvā cīņā pārspēja Horvātiju, kas pirmajās divās kārtās bija izcīnījusi divas uzvaras.

Vēl 20 sekundes pirms pamatlaika beigām naturalizētais Olivers Lafajets Horvātijas labā realizēja tālmetienu, samazinot deficītu līdz 72:73, tomēr atlikušajā laikā Senegālas basketbolisti bija nekļūdīgi no soda metienu līnijas.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Žoržijs Jengs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Minesotas «Timberwolves».

Savukārt Horvātijai pa 15 punktiem guva Bojans Bogdanovičs un Dario Saričs. Īpašas pieminēšanas vērts ir Saričs, kurš iepriekšējā mačā svētdien pēc sadursmes zaudēja sešus zobus. Basketbolists zobārstu plānojis apmeklēt vien pēc šīs cīņas.

Pirms tam svētdien Senegāla tika pie vēsturiskas uzvaras, kad ar 82:75 pārspēja Puertoriko.

Iepriekš Pasaules kausa spēlēs senegālieši pie uzvaras bija tikuši 1998.gada 3.augustā, kad ar 75:72 tika pārspēta Dienvidkoreja. Savukārt vēl pirms tam iepriekšējais panākums šāda līmeņa sacensībās, kas bija arī vēsturē pirmais, tika gūts 1978.gadā, kad ar 89:79 tika uzvarēta Ķīna. Senegālas izlase finālturnīrā startēja arī 2006.gadā, piedzīvojot zaudējumus visās piecās spēlēs.

Citās B apakšgrupas trešās kārtas spēlēs pirmdien Argentīna tiksies ar Filipīnām, bet Puertoriko spēkosies ar Grieķiju.

Kopvērtējumā pašlaik pa divām uzvarām ir Horvātijai, Senegālai un Grieķijai, bet spēcīgā Argentīna līdz šim uzvarējusi vienā mačā.

Tikmēr A grupā pirmdien Irāna tiksies ar Serbiju, Eiropas čempione Francija sacentīsies ar Ēģipti, bet mājiniekiem spāņiem pretim stāsies Brazīlija. Šajā grupā pašlaik pa divām uzvarām ir Spānijai un Brazīlijai, bet pa vienai - Francijai un Serbijai.

Pasaules kausā, kas ilgs līdz 14.septembrim, sākotnēji komandas četrās apakšgrupās, pa sešām katrā, aizvadīs viena apļa turnīru, katras grupas četrām labākajām vienībām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Pasaules spēcīgākās komandas spēcīgāko komandu noskaidro reizi četros gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā ASV izlase finālā ar 81:64 apspēlēja sacensību saimnieci Turciju, bet trešo vietu izcīnīja Lietuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu