Latvija iegūst tiesības rīkot 2015. gada EČ basketbolā (22)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija (Rīga) ieguvusi tiesības rīkot vienas apakšgrupas turnīru 2015. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta (EČ) finālturnīrā, pirmdien nolemts «FIBA Europe» valdes sēdē Madridē.

Tāpat grupu turnīra pirmā posma spēles norisināsies Horvātijā (Zagreba), Vācijā (Berlīne) un Francijā (Montpeljē). Finālposmu paredzēts aizvadīt Francijas pilsētā Lillē.

Turnīrs risināsies no 5. līdz 20. septembrim. Izloze notiks nākamā gada janvārī vai februārī.

Uz finālturnīra rīkošanu pretendēja arī Somija, Izraēla, Polija un Turcija. Jau pirms balsojuma bija zināms, ka sacensības tiks aizvadītas vismaz četrās valstīs, bet netika izslēgts arī piecu valstu kopējs darbs.

Uz preses konferenci, kurā paziņoja sacensību rīkotājus, pilnā sastāvā ieradās Francijas basketbola izlase. Jau iepriekš tika runāts, ka šīs valsts zvaigzne Tonijs Pārkers karjeru valstsvienībā labprāt noslēgtu tieši turnīrā savās mājās.

Eiropas čempionāta finālturnīra spēlēs desmit Pasaules kausa dalībnieces - Lietuva, Spānija, Francija, Slovēnija, Horvātija, Ukraina, Serbija, Somija, Grieķija, Turcija. Tāpat jau pērn vietu sacensībās garantēja kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā uzvarējusī Igaunija, bet šogad tai pēc otrās kārtas pievienojās Izraēla, Nīderlande, Bosnija un Hercegovina, Islande, Polija, Austrija, Beļģija, Maķedonija, Gruzija, Čehija, Latvija, Itālija un Krievija.

Balsošanā piedalījās 25 «FIBA Europe» valdes locekļi, tostarp Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

«Eiropas čempionāta norise Rīgā līdzjutējiem dos iespēju klātienē redzēt Eiropas labākās komandas un atbalstīt mūsu valstsvienību,» LBS mājas lapā citēts organizācijas prezidents Valdis Voins.

«Iespēja piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīra rīkošanā ir izcils panākums, kas sasniegts kopīgiem spēkiem.»

Pirmajā posmā notiks četri grupu turnīri, katrā piedaloties sešām komandām. Pa četrām labākajām kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kas risināsies četrās kārtās – astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un finālspēles (pēc šādas sistēmas septembrī jau trešo reizi risināsies Pasaules kausa izcīņa).

EČ dalībnieces cīnīsies ne tikai par medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm un olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Gatavojoties izšķirošajai «FIBA Europe» valdes sēdei, LBS sagatavoja informatīvu bukletu, atgādinot par Latvijas basketbola tradīcijām un regulāro iesaisti augsta līmeņa starptautisko turnīru rīkošanā, kā arī informējot par Rīgas infrastruktūru, kas pilnībā atbilst «FIBA Europe» augstākajiem standartiem.

Latvijas kandidatūras prezentācijas laikā tika demonstrēts videoklips, «FIBA Europe» valdi uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bet uz jautājumiem atbildēja LBS prezidents Valdis Voins un Šneps.

Sākotnēji EČ finālturnīru bija plānots rīkot Ukrainā, taču saspīlēto attiecību ar Krieviju dēļ Ukraina no šīs iespējas atteicās.

Latvijas valstsvienība šovasar notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīja sešas uzvaras tikpat mačos, astoto reizi pēc kārtas kvalificējoties sacensību finālturnīram.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu