ASV basketbolisti nosargā pasaules čempionu titulu (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zvaigžņotā ASV vīriešu basketbola izlase svētdien Spānijā Pasaules kausa izcīņas finālspēlē ar rezultātu 129:92 (35:21, 32:20, 38:26, 24:25) sagrāva Serbiju, nosargājot pirms četriem gadiem iegūto titulu.

ASV izlase uzvarēja visās deviņās turnīra spēlēs, izcīnot piekto pasaules čempionu titulu vēsturē.

Kairijs Ērvings uzvarētāju labā guva 26 punktus, bet pie 23 punktiem tika Džeimss Hārdens. Pie punktiem tika 11 no 12 laukumā izgājušajiem ASV basketbolistiem.

Tikmēr Serbijas izlases labā pa 18 punktiem guva Nemanja Bjelica un Nikola Kaliničs.

Spēles ievadā Serbijas izlase prata iegūt astoņu punktu pārsvaru, uz ko amerikāņi atbildēja ar 15 pēc kārtas gūtiem punktiem. Jau pirmajā ceturtdaļā ASV izlase panāca 16 punktu handikapu, desmit minūšu laikā gūstot 35 punktus. Otrajā ceturtdaļā serbi vairs netika tuvāk par 14 punktu atstarpi, kamēr ASV izlase pēc vēl viena rezultatīva snieguma panāca jau 31 punkta atrāvienu.

Trešajā ceturtdaļā ASV izlases pārsvars bija nemainīgi stabils, bet tās beigās tas teju sasniedza 40 punktus. Arī noslēdzošajās spēles desmit minūtēs cīņas gaita nemainījās, kas ļāva ASV valstsvienībai svinēt graujošu panākumu.

Sestdien Francijas izlases basketbolisti spēlē par trešo vietu apspēlēja Lietuvu un pirmo reizi vēsturē ieguva kādu no šī turnīra medaļām. Cīņā par bronzu Francija bija pārāka ar 95:93.

Pirms tam pusfinālā amerikāņi ar 96:68 pieveica Lietuvu, bet Serbija ar 90:85 apspēlēja Franciju, pirmo reizi kopš 2002.gada sasniedzot turnīra finālu.

Pēc grupu turnīra no sacensībām izstājās Irāna, Ēģipte, Filipīnas, Puertoriko, Ukraina, Somija, Angola un Dienvidkoreja, astotdaļfinālā zaudējumus piedzīvoja Senegāla, Horvātija, Grieķija, Argentīna, Meksika, Dominikāna, Jaunzēlande un latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa trenētā Austrālija, bet ceturtdaļfinālā apstājās Turcija, Slovēnija, Brazīlija un sacensību saimniece Spānija.

Pasaules spēcīgākās komandas spēcīgāko komandu noskaidro reizi četros gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā, kad sacensības vēl tika dēvētas kā pasaules čempionāts, ASV izlase finālā ar 81:64 apspēlēja sacensību saimnieci Turciju, bet trešo vietu izcīnīja Lietuva.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu