Piešķir 600 tūkstošus eiro licences apmaksai EČ rīkošanai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valdība otrdien sēdē piešķīra 600 tūkstošu eiro Latvijas Basketbola savienībai, lai tā varētu samaksāt par licenci Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra rīkošanai, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabinetā.

Nesamaksājot pirmo maksājumu - 600 tūkstošus eiro - par licenci līdz 30.septembrim, Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa var lemt par čempionāta rīkošanas tiesību atņemšanu. Licence kopumā valsts budžetam izmaksās 1,2 miljonus eiro, bet otru maksājuma pusi iecerēts iekļaut nākamā gada budžetā.

Diskusijā Ministru kabinetā par iespējamo finansējuma avotu Finanšu ministrija uzstāja, ka Izglītības un zinātnes ministrijai nauda ir jāmeklē sava budžeta ietvaros. Tomēr izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete («Vienotība») norādīja, ka IZM budžetā naudas šim mērķim nav.

Neraugoties uz iebildēm, paredzētos 600 tūkstošus eiro ņems no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas valde Spānijas pilsētā Madridē nolēma piešķirt tiesības rīkot 2015.gada EČ finālturnīra grupas turnīrus Latvijai (Rīga), Francijai (Monpeljē), Horvātijai (Zagreba) un Vācijai (Berlīne).

EČ finālspēles notiks Francijas pilsētā Lillē. Čempionāts risināsies no 5. līdz 20.septembrim, tostarp grupu turnīri - no 5. līdz 10.septembrim.

EČ finālturnīrs Latvijā notiks otrreiz. Pirmā reize bija 1937.gadā, kad Rīgā risinājās Eiropas otrās meistarsacīkstes.

Finālturnīrā piedalīsies 24 komandas. Pasaules kausa izcīņas dalībnieki - Francija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Slovēnija, Ukraina, Serbija, Turcija, Grieķija un Somija, kvalifikācijas 1.kārtas turnīra uzvarētāja Igaunija un kvalifikācijas 2.kārtas turnīra labākās komandas - Latvija, Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Čehija, Gruzija, Islande, Itālija, Krievija, Maķedonija, Nīderlande, Izraēla, Polija un Vācija.

EČ finālturnīra norise sākotnēji bija paredzēta Ukrainā, taču valstī notiekošā militārā konflikta dēļ nolemts pārcelt sacensības uz citu vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu