Atlantas «Hawks» nožēlo klubā uzvirmojušo rasisma skandālu (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Atlantas «Hawks» izpilddirektors Stīvs Kūnins paudis nožēlu par tajā uzvirmojušo rasisma skandālu, lūdzot līdzjutējiem piedošanu un solot labot kluba tēlu.

Šomēnes viens no «Hawks» īpašniekiem Brūss Levensons paziņoja, ka pārdos sev piederošās kluba akcijas, šādi reaģējot ar skandālu, kādā viņu iepina kāda publiski izpausta viņa 2012.gada e-pasta vēstule. Tajā līdzās citām lietām viņš paudis, ka «melnais pūlis ir aizbaidījis baltos». Tāpat atklātībā nākuši «Hawks» ģenerālmenedžera Denija Ferija citāti par Āfrikas izcelsmes līgas britu zvaigzni Luolu Dengu. Viņš izteicies, ka «Dengs izskatās pēc cilvēka, kuram pieder, no malas raugoties, jauks veikals, tomēr caur sētas durvīm viņš pārdod zagtu preci».

Pēc notikušā Ferijs uz nenoteiktu laiku pametis savu posteni klubā, bet «Hawks» štatā sāks strādāt speciālists vienotības jautājumos, kurš apmācīs kluba darbiniekus.

NBA komisārs Adams Silvers paudis, ka Feriju no līgas diskvalifikācijas paglābis konteksts, kādā notikusi nu jau bēdīgi slavenā saruna. Tajā Ferijs ar konferences zvana palīdzību apspriedis potenciālos komandas sastāva papildinājumus, citu starpā pieminot arī Dengu.

«Mums ir ļoti žēl. Šajā laikā esam pievīluši mūsu spēlētājus, kluba darbiniekus, līdzjutējus un pilsētu,» paudis Kūnins. «Lūdzam savus fanus turpināt atbalstīt komandu un mācīties no šīs pieejas, jo mūsu spēlētāji nav pelnījuši, lai tiktu sodīti.»

«Situācija nav viena e-pasta vai sarunas rezultāts. Rasu jautājums negatīvi ticis aizskarts daudzu gadu garumā, bet kā klubs mēs neesam uz to pietiekoši labi reaģējuši,» skaidro Kūnins. «Basketbolam ir jābūt kā tiltam, nevis šķīrējam. Mums ir jāsāk ar kritisku paskatīšanos pašiem uz sevi, un pēc tam varam tiekties pēc pārmaiņām.»

«Hawks» komanda Atlantā bāzējas kopš 1968.gada. Iepriekšējās septiņās sezonās pēc kārtas tā spēlējusi līgas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu