Rīgas VEF joprojām nav saņēmusi CAS spriedumu Bērziņa lietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» joprojām nav saņēmusi Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu lietā, kurā tiek izskatīta kluba apelācija par tā bijušajam spēlētājam Kasparam Bērziņam izmaksājamo kompensāciju.

Februāra beigās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp «VEF Rīga» un basketbolistu lēma par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro. Klubam jānomaksā spēlētāja alga 380 000 eiro apmērā, kā arī jānodrošina viņa pārstāvētās aģentūras atalgojums 44 500 eiro apmērā. Tāpat klubam jāsedz spēlētāja un aģentūras tiesas izdevumi.

Pēc tam martā «VEF Rīga» vērsās CAS, apstrīdot FIBA Arbitrāžas tiesas lēmumu. Izmeklēšana šādos gadījumos ilgst vairākus mēnešus.

Sākotnēji CAS savu lēmumu solīja paziņot 22.augustā, tomēr termiņš tika pagarināts par mēnesi. Atbildei vajadzēja pienākt līdz šīs nedēļas pirmdienai, tomēr vēl trešdien nekādas ziņas no CAS nav saņemtas. Pašlaik nav prognozējams, kad tiesa nāks klajā ar savu spriedumu.

Rīgas klubs pieprasa, lai CAS atzīst Bērziņa un «VEF Rīga» līgumu par spēkā esošu un norīko spēlētāju parakstīt kluba iekšējās kārtības noteikumus, ko viņš pirms tam atteicies darīt.

Pašlaik 29 gadus vecais Bērziņš pēc FIBA Arbitrāžas tiesas lēmuma pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) komandai «Rio Natura Monbus». Bērziņš FIBA Arbitrāžas tiesā ilgstoši centās lauzt līgumu ar «VEF Rīga». Basketbolists pagājušajā sezonā nebija piedalījies nevienā komandas spēlē.

«VEF Rīga» pieprasīja atzīt Bērziņa līgumu ar «Rio Natura Monbus» par spēkā neesošu, kā arī atzīt, ka Rīgas klubam spēlētājam un viņa aģentam jāatmaksā ienākumi vien par neizmaksāto 2012./13.gada sezonas daļu.

Bērziņš 2012.gada augustā pagarināja līgumu ar «VEF Rīga» uz trim gadiem. Viņš «VEF Rīga» komandai pievienojās 2010.gada jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu