«Liepāja»/«Triobet» pirmoreiz uzvar BBL kausa izcīņas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bbl.net

Latvijas komanda «Liepāja»/«Triobet» svētdien pirmoreiz vēsturē uzvarēja «Olybet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas turnīrā, savā laukumā notikušo sacensību finālā ar 74:61 (20:14, 20:22, 16:12, 18:13) pārspējot TU/«Rock» no Igaunijas.

Latvijas klubs šajās sacensībās uzvarējis otro reizi to vēsturē.

Pirmajā ceturtdaļā liepājnieki tika pie 11 punktu pārsvara, bet otrās ceturtdaļas gaitā TU/«Rock» pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam. Pēcāk mājiniekiem izdevās veikt vēl vienu atrāvienu, tomēr atpūtā Liepājas klubs devās ar tikai četru punktu handikapu.

Cīņas turpinājumā viesi reizi pietuvojās līdz divu punktu atstatumam, uz ko «Liepāja»/«Triobet» atbildēja ar vairākas reizes atjaunotu deviņu punktu pārsvaru. Ļoti veiksmīgi sakta ceturtā ceturtdaļa mājiniekiem ļāva panākt 16 punktu handikapu, no kā atlikušajās četrās minūtēs Igaunijas pārstāvji vairs neatguvās.

Mareks Jurevičus uzvarētāju labā guva 13 punktus, bet pa desmit punktiem iekrāja amerikānis Dveins Džonsons, Jānis Antrops un lietuvietis Edgars Žeļonis.

Par sacensību vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jurevičus.

Latvijas čempionvienība «Ventspils» svētdien mačā pret trešo vietu turnīrā ar rezultātu 86:76 (14:11, 21:19, 24:16, 27:30) pārspēja iepriekšējās sezonas BBL spēcīgāko komandu «Šiauliai» no Lietuvas.

Amerikānis Trojs Bārnīss uzvarētāju labā guva 15 punktus, bet 13 punktus iekrāja Žanis Peiners. Savukārt pa 11 punktiem guva Māris Gulbis un Andrejs Gražulis.

Pirmajā ceturtdaļā «Ventspils» komanda iekrāja desmit punktu pārsvaru, kuru gan pretinieki ātri vien sadeldēja, bet otrajā ceturtdaļā Igaunijas vienība atspēlējās no deviņu punktu deficīta, uz laiku pārņemot vadību. Puslaika beigās «Ventspils» atguva vadību ar pieciem punktiem, bet trešajā ceturtdaļā pārliecinoši sāka kontrolēt cīņas gaitu, iekrājot 13 punktu handikapu. Noslēdzošajā ceturtdaļā «Šiauliai» vienība no 17 punktu deficīta spēja krietni pietuvoties pretiniekiem un pēdējā minūtē panāca vien četru punktu starpību, tomēr «Ventspils» savu uzvaru nosargāja.

Sestdien pusfinālā «Liepāja»/«Triobet» ar 71:70 pieveica «Ventspili», bet TU/«Rock» ar 62:59 uzvarēja «Šiauliai» basketbolistus.

BBL kausa izcīņa notika jau septīto reizi pēc kārtas. No Latvijas komandām šajā turnīrā līdz šim bija spējusi uzvarēt vien «VEF Rīga» komanda, kas to paveica 2011.gadā, bet finālā spēlējušas arī «Barons»/LMT (2008.gads) un «Liepājas lauvas» (2012.gads).

Savukārt pērn sacensībās Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos triumfēja vietējā «Ņevežis» vienība.

Pašu jauno BBL sezonu plānots iesākt oktobrī. Sacensībās šosezon piedalīsies 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas «Dinamo».

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - «Šiauliai», TU/«Rock» un «Ventspils» - BBL sacensībās iesaistīsies vien ar izslēgšanas spēlēm, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalīsies ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī «Ņevežis» komanda, kas debitēs ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni «VEF Rīga».

Iepriekšējā BBL sezonā «Šiauliai» finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu «TonyBet», bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni «Ventspils», kas apstājās ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu