Trešdien startē jaunā Aldaris LBL sezona

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 1.oktobrī, ar spēlēm Valmierā, Mārupē, Jūrmalā un Jelgavā sāksies Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) 24. čempionāts. Tā laikā līdzjutējus gaida vismaz 138 intriģējošas spēles pamatturnīrā, aizraujošs izslēgšanas turnīrs, gandrīz 100 TV translācijas un vairākas akcijas.

Līdz Jaungadam Aldaris LBL čempionātā spēlēs 10 klubu komandas. Latvijas Basketbola savienība turpina meklēt finansējumu Basketbola akadēmijas projekta turpināšanai un, paredzams, jaunieši (Latvijas U-18 puišu basketbola izlases bāzes komanda) LBL čempionātā iesaistīsies sezonas otrajā pusē.

Sezonas atklāšanai veltītajā preses konferencē Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins uzsvēra, ka sadarbība ar AS Aldaris nodrošina LBL stabilitāti.

«Līdzjutēji jau pieraduši gan pie iespējas Aldaris LBL spēles redzēt internetā un TV, gan iespējas piedalīties konkursā, kura galvenā balva jau piekto gadu būs jauna automašīna. Līga arī atslogo klubu budžetus, sedzot daļu no izdevumiem par tiesnešiem,» skaidro Voins. «Ciešā sadarbībā ar klubiem uzmanības centrā paturam spēļu rezultātu ietekmēšanas problemātiku. Esam vienojušies par sadarbību ar starptautiskiem partneriem, kuriem ir pieredze aizdomīgo spēļu analīzē un fiksēšanā.»

Aldaris LBL direktore Lāsma Zandere informēja par jaunās sezonas aktualitātēm. «Divas Aldaris LBL spēles katru nedēļu plānojam translēt Best4sport TV kanālā Lattelecom interaktīvajā televīzijā, kā arī portālos basket.lv un delfi.lv. Jau no oktobra vidus Aldaris LBL spēļu laikā līdzjutējiem būs iespēja piedalīties konkursā «OlyBet naudas metiens», kurā būs iespēja vinnēt 500 EUR, savukārt pēc Jaungada jau piekto reizi notiks tradicionālā līdzjutēju akcija «Trāpi un brauc!». Domājot par basketbola tradīciju pārmantojamību un paaudžu saiknes stiprināšanu, sadarbībā ar klubiem ap Ziemassvēkiem organizēsim Aldaris LBL klubu spēlētāju vizītes pie veterāniem.»

Gaidāmajā sezonā startēs 10 komandas - «VEF Rīga», «Ventspils», «Jēkabpils», «Valmiera», «Jūrmala»/«Fēnikss», «Latvijas Universitāte» (LU), «Saldus», «Jelgava», «Barons kvartāls» un «Liepāja»/«Triobet».

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu