Jaunā LBL sezona startē ar dramatisku «Valmieras» uzvaru pār «Jēkabpili»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkjekabpils.lv

Saistošākajā no jaunās «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas pirmās spēļu dienas cīņām trešdien «Valmiera» savā laukumā pagarinājumā ar 90:89 (20:17, 27:25, 11:14, 20:22, 12:11) uzvarēja valsts trešo spēcīgāko klubu «Jēkabpils».

Ceturtajā ceturtdaļā teju visu laiku vadībā atradās valmierieši, bet viesiem neizšķirtu 78:78 panāca Pāvels Veselovs 43 sekundes pirms tās beigām. Atlikušajā laikā katra no komandām nerealizēja pa vienam uzbrukumam, bet pagarinājumā pirmos piecus punktus guva viesi. «Valmiera» pēc tam trīs reizes atjaunoja neizšķirtu, bet izšķirošos divus punktus septiņas sekundes pirms cīņas beigām guva Mārcis Vītols. Viesu pēdējo sekunžu tālmetiens mērķi nesasniedza.

Kārlis Apsītis uzvarētāju labā guva 26 punktus, bet Vītols tika pie 14 punktiem. «Jēkabpils» rindās tikmēr ar 22 punktiem izcēlās Veselovs, bet Rinalds Sirsniņš iekrāja 19 punktus.

Ar pārliecinošu uzvaru sezonu atklāja valsts vicečempioni «VEF Rīga», kas izbraukumā ar 80:55 (17:11, 23:7, 28:19, 12:18) pārspēja «Jelgavu».

Jānis Timma rīdzinieku labā guva 20 punktus, bet desmit punkti un desmit atlēkušās bumbas senegālietim Bambam Falam. No Rīgas kluba jelgavniekiem izīrētais Kristaps Pļavnieks bija rezultatīvākais savā komandā ar 17 punktiem.

Ar uzvaru savā laukumā sezonu atklāja «Barons kvartāls», kas ar 77:70 (14:17, 16:14, 29:19, 18:20) pārspēja «Latvijas Universitāti» (LU).

Artūrs Bricis uzvarētāju labā guva 23 punktus, bet Kaspars Kambala, kurš iepriekšējo reizi Latvijas čempionātā spēlēja 1994./1995.gada sezonā, tika pie 18 punktiem.

Tikmēr LU sastāvā ar attiecīgi 13 un 12 punktiem izcēlās Renārs Magone un Zintis Plivda.

Iepriekš bija plānots, ka «Barons kvartāls» sastāvā sezonu uzsāks arī Kristaps Valters, tomēr tas nav īstenojies. Joprojām pastāv iespēja, ka Rīgas klubā spēlē otrs no brāļiem Valteriem Sandis, kamēr pats Kristaps šonedēļ bija ļoti tuvu pārējai uz Grieķijas grandu Atēnu «Panathinaikos».

Visbeidzot, «Liepāja»/«Triobet» savā pirmajā sezonas spēlē izbraukumā ar 66:61 (23:26, 16:16, 17:7, 10:13) uzvarēja pagājušās sezonas lielāko pārsteigumu autorus «Jūrmala»/«Fēnikss».

Piecas minūtes pirms spēles beigām jūrmalnieki atradās vadībā ar viena punkta pārsvaru, taču tad Liepājas klubs izcēlās ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas tam atnesa panākumu.

Gints Antrops «Liepāja»/«Triobet» labā guva 14 punktus, bet laukuma saimniekiem rezultatīvākais bija Edgars Jeromanovs ar 16 punktiem.

Latvijas U-18 izlases bāzes komandu, ko iepriekš sauca «LMT Basketbola akadēmija», jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī.

Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas. Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika «Jēkabpils» basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu