Rīgas VEF un «Ventspils» sāk dalību Eiropas kausā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempions basketbolā BK «Ventspils» un vicečempions Rīgas VEF šodien sāks dalību Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā Eiropas kausa izcīņā. Turnīrā iesaistīsies arī Kristapa Porziņģa, Jāņa Strēlnieka un Ojāra Siliņa pārstāvētās vienības.

BK «Ventspils» komanda F apakšgrupas pirmās kārtas mačā pulksten 19 savā laukumā uzņems Podgoricas «Budučnost Voli» vienību no Melnkalnes.

Latvijas čempioniem šī būs pirmā spēle Eiropas kausā pēc sešu gadu pārtraukuma.

«Budučnost Voli» vienībā spēlē četri nacionālās komandas spēlētāji Sueds Sehovičs, Vladimirs Dašičs, Aleksa Popovičs un Nikolajs Ivanovičs, kā arī septiņi leģionāri.

Kopš 2012. gada «Budučnost Voli» vienību vada Igors Jovovičs, kurš pagājušā gada Eiropas čempionātā bija viens no Melnkalnes izlases galvenā trenera Luka Povičeviča asistentiem.

Nākamo spēli «Ventspils» basketbolisti aizvadīs pēc nedēļas, kad izbraukumā tiksies ar Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ». Vēl šajā grupā spēlē Karšijakas «Pinar» klubs no Turcijas, Zelona Guras «Stelmet» (Polija) un Saloniku PAOK no Grieķijas.

Tikmēr pulksten 18.30 pēc Latvijas laika dalību Eiropas kausā sāks Rīgas VEF, kas D grupas pirmajā mačā spēkiem mērosies ar spēcīgo Maskavas apgabala «Himki», par kuras galveno treneri strādā kādreizējais Latvijas vienības treneris Rims Kurtinaitis. «Himki» tiek uzskatīta par vienu no grupas galvenajām favorītēm.

Uz spēli Krievijā Nikolaja Mazura vadītā komanda devās otrdienas pusdienas laikā.

Loading

VEF šodien ceļā uz Maskavu, kur trešdien sāks #Eurocup sezonu #Repost from @janistimma6

View on Instagram

Vēl D apakšgrupa spēlē Sanktpēterburgas «Zeņit» (Krievija), Stambulas «Bešiktaš» (Turcija), Ļubļanas «Union Olimpija» (Slovēnija) un Solnokas «Olaj KK» (Ungārija).

Nākamajā mačā pēc nedēļas Rīgas VEF savā laukumā spēkosies ar «Olaj KK».

Savainojumu dēļ Latvijas vicečempioniem nevar palīdzēt valstsvienības kandidāts Aigars Šķēle un perspektīvais Jānis Bērziņš.

VEF kluba vadība komandai izvirzījusi mērķi pārvarēt grupu turnīra pirmo kārtu.

Tāpat šodien Eiropas kausa pirmo spēli aizvadīs Kristapa Porziņģa pārstāvētais Spānijas klubs «Sevilla», kas C grupā tiksies ar Oldenburgas «EWE Baskets» no Vācijas, Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas «Brose Baskets» (Vācija) A grupā spēkiem mērosies ar Ojāra Siliņa pārstāvēto Redžo di Emīlijas «Grissin Bon» no Itālijas.

Divu apļu regulārais turnīrs, kurā pa sešām komandām sadalītas sešās grupās, noslēgsies 17. decembrī.

Katras grupas spēcīgākās četras vienības kvalificēsies nākamajai kārtai, kas sāksies 6. janvārī. Šajā kārtā Eiropas kausa dalībniecēm pievienosies 8 komandas, kuras sezonu sāka ULEB Eirolīgā. 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām komandām. No katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies 1/8 finālam, kas sāksies 3. martā.

Ceturtdaļfināli risināsies 17. martā, pusfināli 31. martā. Savukārt fināls paredzēts 24. un 29. aprīlī. Izslēgšanas spēlēs uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.

Eiropas kausa uzvarētājs 2015./2016. gada sezonā spēlēs ULEB Eirolīgas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu