Rīgas VEF jauno Eiropas kausa sezonu sāk ar smagu zaudējumu (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas basketbola vicečempione «VEF Rīga» Eiropas kausa izcīņas pirmajā mačā trešdien ar rezultātu 65:94 (18:21, 10:26, 13:24, 24:23) piekāpās sava kādreizējā trenera Rima Kurtinaiša vadītajai spēcīgajai Krievijas vienībai Maskavas apgabala «Himki».

Svētdien abas komandas Maskavā spēkosies vēlreiz, bet tas mačs jau risināsies VTB Vienotās basketbola līgas ietvaros.

Šī mača ievadā Timma realizēja divus tālmetienus, izvirzot «VEF Rīga» vadībā ar 6:2, tomēr kopumā cīņa ritēja līdzīgi, un sestajā minūtē pēc iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas finālturnīra vērtīgākā spēlētāja Tairīsa Raisa metiena mājinieki pirmoreiz ieguva vadību ar 9:8. Uz to ar diviem tālmetieniem pēc kārtas atbildēja «VEF Rīga» leģionārs Kevins Dilards, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā viesi atradās iedzinējos ar 18:21.

Otrajā ceturtdaļā spēles gaita jau pilnībā mainījās - «Himki» jau darbojās arvien pārliecinošāk, bet «VEF Rīga» iemeta vien desmit punktus, kas pēc puslaika mājinieku komandai deva vadību ar 47:28.

Arī otrajā puslaikā laukumā izpaudās liels «Himki» komandas pārsvars - pēc trešās trešdaļas «VEF Rīga» atradās iedzinējos ar 41:71, bet cīņa noslēdzās ar 65:94.

Rezultatīvākais «VEF Rīga» komandā ar 21 punktu, sešām atlēkušajām bumbām un sešiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Džeralds Robinsons, bet 17 punktus iemeta Timma, kurš realizēja piecus tālmetienus.

Tikmēr «Himki» komandā ar 16 punktiem izcēlies Raiss.

«Pretinieki parādīja skaistu basketbolu, kamēr mēs nespējām izpildīt spēles uzdevumus, zaudējot kontroli pār notikumiem laukumā dažu minūšu laikā. Žēl, ka daži spēlētāji šodien nebija gaidītajā līmenī, bet turpināsim strādāt,» vienības mājas lapā citēts komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs. «Mums jāpilnveidojas - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tāpat kā gan individuāli, gan kā komandai.

Šosezon mums ir jauna un perspektīva komanda, tāpēc ir daudz darāmā.»

Citās Eiropas kausa D apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs trešdien Ļubļanas «Union Olimpija» vienība no Slovēnijas ar 70:68 (19:12, 14:12, 19:12, 18:32) izbraukumā pieveica Turcijas komandu Stambulas «Bešiktaš», bet Ungārijas klubs Solnokas «Olaj KK» nemazāk spraigā cīņā savā laukumā ar 96:94 (22:21, 25:23, 16:23, 33:27) pārspēja Krievijas komandu Sanktpēterburgas «Zeņit».

«VEF Rīga» komandai šajās sacensībās izvirzīts uzdevums pārvarēt pirmo turnīra posmu. Sacensībās vienība startē piekto gadu pēc kārtas.

Nākamajā mačā pēc nedēļas Eiropas kausa izcīņā Rīgas VEF savā laukumā spēkosies ar Ungārijas vienību Solnokas «Olaj KK».

Divu apļu regulārais turnīrs, kurā pa sešām komandām sadalītas sešās grupās, noslēgsies 17. decembrī.

Katras grupas spēcīgākās četras vienības kvalificēsies nākamajai kārtai, kas sāksies 6. janvārī. Šajā kārtā Eiropas kausa dalībniecēm pievienosies 8 komandas, kuras sezonu sāka ULEB Eirolīgā. 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām komandām. No katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies 1/8 finālam, kas sāksies 3. martā.

Ceturtdaļfināli risināsies 17. martā, pusfināli 31. martā. Savukārt fināls paredzēts 24. un 29. aprīlī. Izslēgšanas spēlēs uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.

Eiropas kausa uzvarētājs 2015./2016. gada sezonā spēlēs ULEB Eirolīgas turnīrā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu