BK «Ventspils» Eiropas kausā atgriežas ar uzvaru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā «Ventspils» jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas pirmajā spēlē trešdien ar rezultātu 82:75 (24:21, 26:13, 20:18, 12:23) pieveica Podgoricas «Budučnost Voli» vienību no Melnkalnes, kas ir spēcīgākais klubs savā valstī.

Šī «Ventspils» komandai bija atgriešanās Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā pēc sešu gadu pārtraukuma.

Spēle sākās līdzīgi, bet tās otrajā daļā «Ventspils» guva sešus punktus pēc kārtas, iegūstot vadību ar 23:15. Tomēr līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai viesi spēja pietuvoties līdz 21:24.

Arī otrajā ceturtdaļā «Ventspils» ilgstoši saglabāja vadību, bet tās otrajā pusē veica vēl vienu izrāvienu - «Budučnost Voli» bez punktiem palika gandrīz piecas minūtes, bet «Ventspils» šajā laikā no 35:32 izvirzījās vadībā ar 47:32. Savukārt puslaiks noslēdzās ar Dāvja Lejasmeiera tālmetienu un 50:34 mājinieku labā.

Vēl pēc trešās ceturtdaļas «Ventspils» komanda atradās vadībā ar 70:52, tomēr cīņas beigas izvērtās saspringtas - mājinieki pirmos punktus ceturtajā ceturtdaļā guva vien ceturtās minūtes izskaņā, bet piektajā minūtē «Budučnost Voli» bija pietuvojusies jau līdz 66:72.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Čedomira Vitkovaca raidījuma viesi panāca arī 74:79, tomēr izšķirošajos brīžos «Ventspils» nospēlēja pietiekami pārliecinoši, atgriešanos Eiropas kausa izcīņā svinot ar uzvaru.

Rezultatīvākais «Ventspils» komandā ar 19 punktiem bija pieredzējušais Mairs Četmens, bet pa 12 punktiem iemeta vēl divi citi leģionāri Džerajs Grānts un Trojs Bārnīss.

Tikmēr viesu rindās 18 punktus iemeta Džeimss Ričards Reinoldss.

Pārējās F apakšgrupas cīņās trešdien Saloniku PAOK komanda no Grieķijas vien otrajā pagarinājumā ar 87:81 (19:18, 7:12, 18:19, 22:17, 7:7, 14:8) izbraukumā pārspēja Karšijakas «Pinar» klubu no Turcijas, bet Krievijas klubs Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» ar 97:78 (31:14, 20:15, 25:24, 21:25) sagrāva Polijas vienību Zelona Guras «Stelmet».

«Ventspils» komandai šajā turnīrā nav izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

Šis mačs ventspilniekiem bija pirmais atjaunotajā mājas spēļu zālē, kur uzklāta jauna grīda, uzstādīti jauni tablo, kā arī atjaunotas un uzlabotas tribīnes.

«Ventspils» komanda pirms tam šosezon guvusi divas uzvaras LBL turnīrā.

Jauno Eiropas kausa sezonu trešdien sāka arī Latvijas vicečempioni «VEF Rīga», kas izbraukumā ar 65:94 kapitulēja sava kādreizējā trenera Rima Kurtinaiša vadītajai spēcīgajai Krievijas vienībai Maskavas apgabala «Himki».

«Ventspils» komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, bet «VEF Rīga» saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29. aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16. gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda «Valencia Basket», kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas «Unics». Līdz ar to «Valencia Basket» automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet «Unics» iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā «VEF Rīga» nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu