«Ventspils» intriģējošā duelī pārliecinoši apspēlē «Jēkabpili» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempioni «Ventspils» vienība «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien ar 91:68 (20:16, 24:12, 26:23, 21:17) pieveica pagājušās sezonas bronzas medaļnieci «Jēkabpili».

«Ventspils» sastāvā ar 18 punktiem izcēlās amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja «Jēkabpils» komandu, bet 14 punktus iemeta Artis Ate. Savukārt «Jēkabpils» sastāvā 20 punkti un desmit izprovocētas piezīmes Pāvelam Veselovam, kurš savulaik vairākas sezonas pārstāvēja «Ventspili».

Vienīgi mača pirmā ceturtdaļa starp abām komandām aizritēja praktiski punkts punktā, bet «Ventspils» jau ceturkšņa izskaņā uzsāka pamatīgu izrāvienu, kad no 17:16 līdz otrās ceturtdaļas viducim guva 22 punktus pēc kārtas, panākot jau 39:16. Tas arī bija šī dueļa lūzuma punkts, kas viesiem no «Jēkabpils» liedza lauzt cīņas gaitu un cīnīties par uzvaru šajā spēlē.

Līdz ar to ventspilnieki jauno LBL sezonu sākuši ar trim uzvarām trīs spēlēs, turklāt šonedēļ ar uzvaru atgriezās Eiropas kausa izcīņas sacensībās, kad trešdien ar rezultātu 82:75 savā laukumā pieveica Podgoricas «Budučnost Voli» vienību no Melnkalnes, kas ir spēcīgākais klubs savā valstī.

Tikmēr «Jēkabpils» jauno LBL sezonu atklāja ar dramatisku zaudējumu izbraukumā pret «Valmieru», bet vēlāk guva trīs panākumus pār «Latvijas Universitāti» (LU), «Jelgavu» un «Jūrmala»/«Fēnikss».

Abas komandas pagājušajā sezonā tikās turnīra pusfinālā, kad «Ventspils» uzvarēja vien piecu maču sērijā ar 3-2.

Jau vēstīts, ka «Jūrmala»/«Fēnikss» vienība sestdien izbraukumā ar 83:62 (19:21, 23:11, 20:20, 21:10) pieveica «Saldus» komandu.

«Jūrmala»/«Fēnikss» sastāvā 24 punktus iemeta Mārtiņš Laksa, bet 16 pievienoja Iļja Gromovs. Savukārt «Saldus» rindās ar 21 punktu izcēlās amerikāņu aizsargs Prestons Medlins, kuram šī bija debijas cīņa Latvijas komandā.

Lai gan dueli aktīvāk iesāka mājinieki, pirmo puslaiku «Jūrmala»/«Fēnikss» noslēdza ar 12 punktu izrāvienu un desmit punktu handikapu - 42:32. Par spīti tam, ka otrā puslaika pirmā daļa aizritēja abu komandu līdzvērtīgā duelī, «Saldus» tā arī nespēja lauzt cīņas gaitu, kā rezultātā noslēdzošajā ceturksnī viesiem savu pārsvaru izdevās palielināt vēl vairāk.

«Saldus» komanda ir viena no trim, kas šosezon joprojām cīnās bez uzvarām, piedzīvojot zaudējumus visās trijās līdz šim aizvadītajās spēlēs, bet jūrmalnieku kontā ir divi panākumi piecos mačos.

«Liepāja»/«Triobet» ar piecām uzvarām piecās spēlēs ieņem līderpozīciju kopvērtējumā, bet bez zaudējumiem ir arī trīs spēles aizvadījušie Latvijas čempioni «Ventspils» un vicečempioni «VEF Rīga», kas nospēlējis divus mačus. Šiem klubiem ar trim panākumiem piecās cīņās seko «Jēkabpils».

Bez uzvarām turnīrā pašlaik cīnās LU, «Jelgava» un «Saldus».

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca «LMT Basketbola akadēmija», jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika «Jēkabpils» basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu