«Ventspils» «salūst» mača izskaņā un zaudē «Lokomotiv-Kubaņ» vienībai (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Pagājušās sezonas Latvijas basketbola spēcīgākais klubs «Ventspils» trešdien Eiropas kausa izcīņas pirmā posma otrās kārtas mača izskaņā zaudēja iekrāto pārsvaru un ar 60:72 (17:22, 15:17, 18:12, 10:21) izbraukumā piekāpās spēcīgajam Krievijas klubam Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

«Ventspils» sastāvā 13 punktus guva Māris Gulbis, bet pa astoņiem guva Mairs Četmens un Dāvis Lejasmeiers. Tikmēr «Lokomotiv-Kubaņ» ar 17 punktiem izcēlās nesen vēl Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējušais Entonijs Rendolfs.

Lai gan pēc Troja Bārnīsa diviem precīziem soda metieniem cīņas rezultātu atklāja «Ventspils» komanda, turpmākās minūtes Latvijas čempioniem bija neveiksmīgas, jo nācās nonākt iedzinējos ar 2:10. Pēc šāda notikumu pavērsiena ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers bija spiests paņemt pārtraukumu, lai apspriestos ar spēlētājiem. Pēc tā viesi atdzīvojās un septītajā minūtē panāca jau 13:12 sev par labu. Tiesa, pēc tam vadību atkal pārņēma «Lokomotiv-Kubaņ» basketbolisti, pirmo ceturtdaļu noslēdzot sev par labu ar 22:17.

Arī otrās ceturtdaļas ievads «Ventspils» komandai nebija sekmīgs, lai gan Akselis Vairos pēc tālmetiena panāca vairs tikai 20:22. Turpmākajās minūtēs Krasnodaras vienība guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot jau deviņu punktu handikapu (29:20). Kurzemes vienībai ar deficīta atspēlēšanos nevedās, turklāt nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz lielajam pārtraukumam «Lokomotiv-Kubaņ» izvirzījās vadībā ar 11 punktiem - 36:25. Tiesa, laukumā starp abiem klubiem aizritēja līdzvērtīgs cīniņš, bet pēc labas ventspilnieku spēles aizsardzībā viesiem izdevās pietuvoties līdz 32:39.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs Krasnodaras klubam izdevās atjaunot 11 punktu pārsvaru (43:32), taču pēc tam sekmīgāk darbojās ventspilnieki, gandrīz četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām atpaliekot jau vairs tikai par viena metiena tiesu (40:43). Ceturkšņa turpinājumā starp abiem klubiem turpinājās līdzvērtīgs duelis, bet trešās ceturtdaļas pēdējā sekundē Džerajs Grānts ar divpunktu metienu panāca jau vairs tikai viena punkta deficītu - 50:51.

Veiksmīgi iesākto Latvijas čempioni turpināja arī noslēdzošās ceturtdaļas ievadā, pēc Māra Gulbja un Bārnīsa darbībām izvirzoties vadībā jau ar 57:51. Pēc tam gan «Ventspils» vairākas minūtes nespēja gūt ne punkta, kamēr «Lokomotiv-Kubaņ» basketbolisti cīnījās agresīvi un guva 13 punktus pēc kārtas, panākot 64:57 jau sev par labu. Arī mača izskaņā veiksmīgāk spēlēja Krasnodaras klubs, punktu izteiksmē nodrošinot gana pārliecinošu uzvaru ar 72:60.

Krasnodaras klubs šajā turnīrā triumfēja 2013.gadā.

Mājiniekiem šajā mačā traumas dēļ nepalīdzēja saspēles vadītājs amerikānis Malkolms Deleinijs, bet «Ventspils» komandas rindās nespēlēja uzbrucējs Artjoms Butjankovs.

Citās F apakšgrupas spēlēs šodien Saloniku PAOK komanda no Grieķijas savā laukumā ar 85:66 (21:20, 24:13, 19:20, 21:13) uzvarēja Polijas vienību Zelona Guras «Stelmet», bet Podgoricas «Budučnost Voli» basketbolisti no Melnkalnes savā laukumā tiekas ar Karšijakas «Pinar» klubu no Turcijas.

Pagājušajā nedēļā «Ventspils» savā laukumā ar 82:75 uzvarēja «Budučnost Voli» komandu, PAOK ar 87:81 izbraukumā pārspēja «Pinar» basketbolistus, bet «Lokomotiv-Kubaņ» ar 97:78 pretinieku laukumā apspēlēja «Stelmet» vienību.

Pēc spēles pret «Budučnost Voli» komandu ventspilnieki pagājušajā sestdienā aizvadīja «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) maču, kad ar 91:68 savā laukumā uzvarēja «Jēkabpili».

«Ventspils» komandai šajā turnīrā nav izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

«Ventspils» komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, kamēr vicečempioni «VEF Rīga» saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt, un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda «Valencia Basket», kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas «Unics». Līdz ar to «Valencia Basket» automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet «Unics» iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlē Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā «VEF Rīga» nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu