VEF smagā cīņā uzvar Baltkrievijas komandu Minskas «Cmoki» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vicečempioni «VEF Rīga» VTB Vienotās basketbola līgas spēlē sestdien ļoti grūtā mačā ar rezultātu 71:70 (12:22, 14:14, 21:20, 24:14) izbraukumā pieveica Baltkrievijas komandu Minskas «Cmoki».

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Jānis Timma, bet 19 punktus iemeta Džeralds Robinsons, kurš turklāt arī realizēja uzvaru nesošo caurgājienu. Tikmēr senegālietis Bamba Fals pievienoja 12 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Spēles pirmo puslaiku «Cmoki» spēlēja daudz agresīvāk un veiksmīgāk, kas izpaudās arī rezultātā. Pēc desmit spēlētām minūtēm viesi atradās iedzinējos ar 12:22. Otrās ceturtdaļas ievadā rīdzinieki pietuvojās līdz 16:22, bet turpinājumā «Cmoki» ātri vien atjaunoja vismaz desmit punktu pārsvaru, puslaiku noslēdzot ar 26:36.

Otrā puslaika gaitā jau arvien pārliecinošāk sāka darboties «VEF Rīga» komanda, tomēr ar atspēlēšanos viesiem gāja smagi. Pateicoties Ingus Jakoviča tālmetienam no savas laukuma puses trešās ceturtdaļas pēdējā sekundē «VEF Rīga» pietuvojās līdz 47:56, bet pēc tam viesi guva arī pirmos septiņus punktus ceturtajā ceturtdaļā. Pēc Robinsona tālmetiena piecas minūtes pirms pamatlaika beigām «VEF Rīga» samazināja pārsvaru līdz 59:61, tomēr «Cmoki» atkal atjaunoja septiņu punktu pārsvaru.

76 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas izskaņas metienu pielaboja Timma, atkal samazinot deficītu līdz 66:68. Nākamajā uzbrukumā mājinieki realizēja grūtu tālmetienu, tomēr tas bija jau brīdi pēc uzbrukuma laika beigām, bet uzreiz pēc tam savu sesto trīspunktu metienu mačā iemeta Timma, pirmoreiz cīņā jau izvirzot vadībā «VEF Rīga». 25 sekundes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Kudrjavcevs ar diviem soda metieniem atguva vadību «Cmoki» ar 70:69, bet uz to ar caurgājienu atbildēja Robinsons. Noslēdzošajās divās sekundēs «VEF Rīga» noturēja panākumu.

Rezultatīvākais «Cmoki» komandā ar 16 punktiem un 11 bumbām zem groziem bija Rašons Frīmens.

Šajā mačā «VEF Rīga» komandai vēl nepalīdzēja amerikāņu aizsargs Ramels Bredlijs, kurš šonedēļ pievienojās uz trīs nedēļu pārbaudes laiku.

Šis «VEF Rīga» komandai bija otrais panākums četrās aizvadītajās Vienotās līgas spēlēs, kas tao kopvērtējumā dod astoto vietu. Savukārt «Cmoki» vienība zaudējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs un atrodas kopvērtējuma noslēdzošajā vietā.

Bez zaudējumiem trijos mačos cīnās Krievijas komandas Maskavas apgabala «Himki», Ainara Bagatska trenētā «Ņižņij Novgorod» un Kazaņas «Unics».

Iepriekšējo sezonu laikā «VEF Rīga» ar «Cmoki» tikusies četras reizes, tiekot pie trim panākumiem.

«Cmoki» šajā sezonā bez Vienotās līgas piedalīsies arī Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā.

Iepriekšējo maču rīdzinieki aizvadīja trešdien, kad tika pie pirmā panākuma šīs sezonas Eiropas kausa sacensībās, ar 71:61 uzvarot Ungārijas spēcīgāko klubu Solnokas «Olaj KK».

Kā zināms, «VEF Rīga» komanda nolēmusi lielāku uzmanību tagad pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet jauno «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar diviem panākumiem tikpat cīņās.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas «Spartak», kā arī Polijas vienība Zgoželecas «PGE Turow». Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības «Doņeck» un Mariupoles «Azovmaš».

Jaunajā sezonā «VEF Rīga» sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām «VEF Rīga» ar 1-4 piekāpās «Ventspils» basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu