VEF dramatiskā cīņā piekāpjas Bērziņa pārstāvētajai «Krasnije kriļja» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vicečempioni «VEF Rīga» VTB Vienotās basketbola līgas spēlē pirmdien savā laukumā ar 67:70 (26:15, 15:19, 13:16, 13:20) zaudēja Krievijas komandai Samāras «Krasnije kriļja» ar savu bijušo spēlētāju Kasparu Bērziņu ierindā.

«VEF Rīga» sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Džeralds Robinsons, bet 16 iemeta Kevins Dilards. Tikmēr desmit punkti Marekam Mejerim.

Jau līdz ar mača sākumu bija neliels pārsteigums, jo «VEF Rīga» starta pieciniekā pirmo reizi šosezon devās Latvijas U-16 izlases līderis Rodions Kurucs.

Dueli labāk iesāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 8:3, taču turpmākajās minūtēs starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgs duelis, «Krasnije kriļja» basketbolistiem atrodoties iedzinējos ar viena metiena tiesu. Pirmā ceturkšņa otrajā pusē «VEF Rīga» veica izrāvienu un no 12:10 panāca jau 23:10, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza sev par labu ar 26:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā viesiem rezultāta starpību izdevās samazināt līdz deviņiem punktiem, taču pēc diviem veiksmīgiem rīdzinieku uzbrukumiem, izceļoties Kevinam Dilardam un Jānim Timmam, 14.minūtē tablo vēstīja jau 34:20. Ceturkšņa vidū savu debiju «VEF Rīga» sastāvā piedzīvoja uz pārbaudes laiku pieaicinātais amerikānis Džastins Kobss, bet mazāk nekā divas minūtes līdz lielajam pārtraukumam rīdzinieki bija vadībā vairs tikai ar diviem punktiem (36:34). Jau nākamajā uzbrukumā tālmetienu realizēja Timma un pēc tam sekmīgi nospēlēja arī Artūrs Bērziņš, panākot 41:34 sev par labu.

Lai gan otro puslaiku ar precīzu metienu iesāka Dilards, līdz trešās ceturtdaļas izskaņai veiksmīgāk spēlēja Samāras basketbolisti, kur prata atspēlēties un panākt 50:47 jau sev par labu. Tiesa, līdz ceturkšņa beigām rīdzinieki guva septiņus punktus un atjaunoja vadību. Pēc nelielās atpūtas veiksmīgāki jau bija «Krasnije kriļja» basketbolisti, kuri guva piecus punktus pēc kārtas un panāca 55:54.

Pirmos punktus noslēdzošajā ceturtdaļā «VEF Rīga» guva vien tās piektajā minūtē, kad tālmetienu realizēja Mareks Mejeris, panākot 57:58. Latvijas komandai turpinājās problēmas ar punktu gūšanu, bet «Krasnije kriļja» izvirzījās vadībā jau ar 63:57. Pašā mača izskaņā starp abām komandām aizritēja nervus kutinošs duelis, turklāt rīdzinieki nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām pēc senegālieša Bamba Fala diviem gūtiem punktiem panāca 63:64, bet vēl pēc brīža rezultāts bija jau 65:65.

Amerikānis Skots Reinoldss 41,5 sekundes pirms beigām realizēja tālmetienu, taču jau nākamajā uzbrukumā Mejeris no gaisa trieca bumbu grozā no augšas. Pēc tam dramatiskā cīņā divus punktus guva jau viesi, panākot 70:67, bet turpinājumā Robinsons nerealizēja tālmetienu, taču pretinieku komandas spēlētājs Reinoldss pēc tam pamanījās nerealizēt abus soda metienus. Tiesa, Dilarda metiens no centra pēdējā sekundē tika nobloķēts, un rīdziniekiem bija jāsamierinās ar zaudējumu.

Pirmdien «VEF Rīga» paziņoja par sastāva papildināšanu ar 23 gadus veco un 1,90 metrus garo amerikāņu saspēles vadītāju Kobsu, kurš pievienojies uz pārbaudes laiku.

«VEF Rīga» komanda jauno Vienotās līgas sezonu sākusi ar divām uzvarām piecos mačos, kas pašlaik līgas kopvērtējumā dod desmito vietu, bet «Krasnije kriļja» ar trim uzvarām ir sestajā vietā.

Bez zaudējumiem cīnās Ainara Bagatska trenētā «Ņižņij Novgorod» komanda un vēl viena Krievijas vienība Kazaņas «Unics», kas aizvadījušas attiecīgi piecus un četrus mačus.

«Krasnije kriļja» komanda šosezon pamatā startē tikai VTB Vienotajā līgā. Pirmajās divās spēlēs tā pieveica Čehijas komandu Nimburkas CEZ un Baltkrievijas vienību Minskas «Cmoki», bet pēc tam sekoja zaudējumi «Ņižņij Novgorod» un Armanda Šķēles pārstāvētajai Tallinas «Kalev»/«Cramo», kurai tagad pievienojies arī Rolands Freimanis.

«Krasnije kriļja» piedalās arī Krievijas kausa izcīņā, taču patlaban tajā atrodas vēl tik agrīnā stadijā, ka iesaistīt vadošos spēlētājus nav bijusi liela nepieciešamība.

Bērziņš VTB Vienotajā līgā četrās spēlēs vidēji guvis 12,5 punkti un izcīnījis 5,3 atlēkušās bumbas. Uzbrucējs ar «VEF Rīga» kļuva par trīskārtēju Latvijas čempionu, bet pirms iepriekšējās sezonas panāca līguma laušanu un pašlaik turpina tiesāšanos ar bijušo komandu.

Tikmēr rīdzinieki iepriekšējo maču aizvadīja trešdien, kad Eiropas kausa mačā ar 70:84 zaudēja Krievijas komandai Sanktpēterburgas «Zeņit», kas turnīrā iepriekš cīnījās bez uzvarām.

Kā zināms, «VEF Rīga» komanda nolēmusi lielāku uzmanību tagad pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet jauno «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar diviem panākumiem tikpat cīņās.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas «Spartak», kā arī Polijas vienība Zgoželecas «PGE Turow». Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības «Doņeck» un Mariupoles «Azovmaš».

Jaunajā sezonā «VEF Rīga» sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām «VEF Rīga» ar 1-4 piekāpās «Ventspils» basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu