BK «Valmiera» pievienojas amerikāņu aizsargs Spensers

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Basketbola kluba «Valmiera» komandas sastāvu papildinās 25 gadus vecais amerikāņu basketbolists Bo Spensers (Bo Spencer), informē vienības preses dienests.

185 cm garais Spensers var spēlēt gan aizsarga, gan saspēles vadītāja pozīcijās. Iepriekš amerikānis spēlējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā.

Spensers koledžas gadu pirmās trīs sezonas pavadīja Luiziānas štata universitātē (LSU), bet seniora sezonā pārcēlās uz Nebraskas universitāti, kuras sastāvā 2011./2012. gada sezonā kļuva par vienu no komandas līderiem ar vidēji 32 minūtēs gūtiem 15,4 punktiem, 2,6 atlēkušajām bumbām un 3,3 rezultatīvajām piespēlēm.

Pēc koledžas karjeras noslēgšanas Spensers devās uz Eiropu un 2012./2013. gada sezonu pavadīja Itālijas Lega Due vienībā «Forli», kur 30 spēlēs vidēji 33 minūtēs guva 13,1 punktu, izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvās piespēles.

Iepriekšējā sezonā amerikānis atgriezās dzimtenē, lai cīnītos par iekļūšanu NBA caur NBA Attīstības līgu. Tur 55 nospēlētajās spēlēs aizsargs vidēji 23 minūtēs guva 11 punktus, izcīnīja 3 atlēkušās bumbas un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles. Šā gada februārī Spensers NBA Attīstības līgas spēlē pret «Erie Bayhawks» guva 43 punktus, atdeva 11 rezultatīvās piespēles, pārķēra 6 piespēles un izcīnīja 5 bumbas zem groziem.

«Izskatījām vairākas interesantas kandidatūras «combo» aizsarga pozīcijai, un gala rezultātā secinājām, ka visatbilstošākais būs tieši Bo Spensers – spēlētājs var spēlēt gan kā saspēles vadītājs, gan pietiekami produktīvi arī kā 2. numurs,» teica «BK Valmiera» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. «Arī pagājušajā sezonā Bo tika izmantots abās pozīcijās. Viņam tiks iedots 2 nedēļu pārbaudes laiks un, ja spēlētājs labi iekļausies komandā, tad viņš paliks līdz šīs sezonas beigām.»

Šonedēļ par «Valmieras» pirmo papildinājumu leģionāru sarakstā kļuva Džastins Hērts (Justin Hurtt), kurš spēlēs komandas vieglā uzbrucēja pozīcijā un tāpat kā Spensers ir pietiekami daudzpusīgs, lai tiktu izmantots divās pozīcijās laukumā.

Nākamo spēli «BK Valmiera» aizvadīs svētdien, 23. novembrī, kad «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas ietvaros aizvadīs izbraukuma spēli pret ambiciozo «Barons/LDz».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu