Janičenoks pastiprina BK «Ventspils» sastāvu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAMUEL KUBANI / AFP

Latvijas čempionvienība basketbola klubs «Ventspils» panācis vienošanos ar valstsvienības spēlētāju Kristapu Janičenoku, piektdien paziņoja komandas vadība.

Vienošanās noslēgta līdz 2017. gada jūnijam. Janičenoks piektdienas vakarā aizvadīs pirmo treniņu kopā ar savu jauno komandu, bet pirmo reizi BK «Ventspils» sastāvā laukumā dosies 26. novembrī Eiropas kausa izcīņas mājas spēlē pret Krievijas klubu «Lokomotiv Kuban».

BK «Ventspils» valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics atzīst, ka Janičenoka vārds Latvijas basketbolā komentārus neprasa gan tiem, kas par basketbolu interesējas pastiprināti, gan tiem, kam par šo sporta veidu ir attālināta nojausma.

«Domāju, ka katra komanda būtu priecīga savā rīcībā iegūt tādu personību un spēlētāju kā Kristaps Janičenoks. Vienošanās ar vienu no Latvijā labākajiem spēlētājiem tika panākta garu sarunu rezultātā, un mēs ļoti priecājamies, ka Kristaps turpmāk pārstāvēs Ventspils pilsētas komandu,» paziņojumā citēts Pleinics.

Janičenoks sezonas sākumā trenējās kopā ar BK «Jelgava».

Janičenoks pagājušajā sezonā pārstāvēja «VEF Rīga» komandu, kuras sastāvā 19 spēlēs Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā vidēji mačā basketbolists guva 14,1 punktu. Latvijas vicečempione pēc sezonas nepiedāvāja līguma pagarināšanu 31 gadu vecajam basketbolistam.

2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadītajā vasarā Latvijas izlases sastāvā Janičenoks vidēji mačā guva 8,8 punktus un izcēlās ar lielāko spēles laiku komandā, vidēji spēlējot 28,7 minūtes, kā arī palīdzēja valstsvienībai nopelnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu