Stambulā pirms basketbola Eirolīgas spēles nodur serbu līdzjutēju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Stambulā piektdien pirms basketbola Eirolīgas spēles starp «Galatasaray» un «Crvena Zvezda» komandā tika sadurts Serbijas kluba atbalstītājs, kurš vēlāk mira slimnīcā, vēsta serbu laikraksts «Večernje Novosti».

No gūtajām traumām mira 25 gadus vecais Belgradas kluba atbalstītājs Marko Ivkovičs. Viņš bija viens no 400 serbu kluba atbalstītājiem, kurš ieradās Stambulā.

Serbu kluba līdzjutējiem nebija biļetes un viņi netika ielaisti basketbola arēnā «Abdi Ipekči», tāpēc atbraucēji mēģināja hallē iekļūt ar varu. Sākotnēji izcēlās līdzjutēju sadursmes ar policistiem, kuri centās nepieļaut serbu iekļūšanu arēnā, taču vēlāk izcēlās arī kautiņš ar «Galatasaray» atbalstītājiem, kurā Ivkovičs tika arī sadurts.

Gados jaunajam līdzjutējam tika iedurts sirds rajonā. Viņš tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti piecas stundas cīnījās par viņa dzīvību, tomēr puisis bija zaudējis par daudz asiņu un nomira, skaidroja Serbijas konsuls Stambulā Zorans Markovičs.

Viņš norādīja, ka jau divas dienas pirms spēles varas iestādes brīdinātas, ka gaidāmas paaugstināta riska cīņa, tomēr policijas spēki pie arēnas bijuši nepietiekami, kas arī izraisīja saķeršanos.

Savukārt Turcijas kluba «Galatasaray» galvenais treneris Ergins Atamans serbu līdzjutējus nodēvēja par teroristiem, jo viņi hallē centušies iekļūt bruņojušies ar nūjām un uzklupuši vietējiem līdzjutējiem. Atamans aicināja Eirolīgu nepieļaut līdzīgus gadījumus.

Spēlē uzvaru ar 110:103 izcīnīja «Galatasaray», kas panākumu guva spēles otrajā pagarinājumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu