Freimaņa un Šķēles pārstāvētajai «Kalev» komandai neveiksme VTB līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Smagu neveiksmi VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta spēlē svētdien cieta latviešu Armanda Šķēles un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas «Kalev», kas ar rezultātu 66:111 (19:28, 17:35, 16:18, 14:30) savā laukumā kapitulēja Krievijas komandai Krasnojarskas «Jeņisej».

Šķēle šajā mačā nospēlēja 26 minūtes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus un pats nopelnīja četras piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Freimanis laukumā pavadīja 13 minūtes, izceļoties ar sešiem punktiem. Uzbrucējs iemeta vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pieļāva divas kļūdas, tiekot pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Uzvarētājiem pa 18 punktiem guva Teriko Vaits un Vjačeslavs Zaicevs.

Ar trīs uzvarām astoņos mačos «Kalev» līgas kopvērtējumā atrodas 12.vietā 16 komandu konkurencē, bet pozīciju augstāk ar tādu pat uzvaru un zaudējumu attiecību ir Latvijas komanda «VEF Rīga».

Bez zaudējumiem septiņos mačos cīnās Ainara Bagatska trenētā «Ņižņij Novgorod» komanda, bet vēl viena Krievijas vienība Samāras «Krasnije kriļja» ar Kasparu Bērziņu ierindā ar četriem panākumiem astoņos mačos atrodama astotajā pozīcijā.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas «PGE Turow». Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības «Doņeck» un Mariupoles «Azovmaš».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu