Šmits gandarīts par iedzīvošanos «Montakit» sistēmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fran Martínez / Fuenlafreak.com

Latvijas jaunais basketbola talants Rolands Šmits ir gandarīts par Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba Fuenlavradas «Montakit» sistēmā pavadītajiem gadiem, kas viņam šosezon ļauj regulāri būt pieteiktam spēcīgā turnīra spēlēm.

Pašlaik 19 gadus vecais «Valmieras» kluba audzēknis «Montakit» sistēmā trenējas ceturto sezonu, bet debiju ACB čempionātā viņš piedzīvoja pagājušā gada maijā. Šosezon Šmits laukumā devies četrās turnīra cīņās, pagaidām tiekot pie minimāla spēles laika.

«Jūtos šeit labi iejuties. Klubā esmu pavadījis vairākus gadus, par ko esmu ļoti priecīgs. Labi sadzīvoju ar saviem komandas biedriem, šeit ir arī mani draugi un ģimene,» klubs citē latviešu uzbrucēju, kurš paralēli ACB spēlēm šosezon regulāri dodas laukumā arī valsts trešajā līgā.

«Man spēlēšana abās komandās nāk par labu.

Tas nav grūti, ja nu vienīgi ceļošanas dēļ. Man spēles laiks ir nepieciešams, tāpēc par šādu iespēju esmu ļoti priecīgs.»

Šovasar Šmits aizvadīja sekmīgu Eiropas U-20 čempionātu, vidēji ik mačā gūstot 16 punktus un izcīnot 7,2 atlēkušās bumbas. Pēcāk viņš papildināja pieaugušo valstsvienības rindas, piedaloties piecās 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs, kurās guva vidēji 2,0 punktus un iekrāja 2,0 bumbas zem groziem.

«Lieliski, ka gados jauniem spēlētājiem dod iespēju trenēties ar ACB komandu un tajā spēlēt,» izceļ Šmits. «Man patīk šādas pārmaiņas. ACB spēlēs punktu gūšana nav mans uzdevums - zinu, ka man ir labi jāspēlē aizsardzībā un jācīnās par atlēkušajām bumbām. Protams, otrajā komandā mana atbildība ir lielāka, arī uzbrukumā. Abas komandas man dod savu labumu.»

Šmits pašlaik kandidē uz Latvijas basketbola gada cerības balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu