Latvijas čempione «Ventspils» kapitulē spēcīgajai «Lokomotiv-Kubaņ»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā «Ventspils» Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmā posma septītās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 60:69 (10:15, 24:20, 11:17, 15:17) savā laukumā piekāpās apakšgrupas vadošajai komandai Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» no Krievijas.

Kaut «Lokomotiv-Kubaņ» komandā pašlaik ir vairāki savainoti spēlētāji, turklāt vienība jau garantējusi sev vietu sacensību nākamajā posmā, gūt svarīgu uzvaru ventspilniekiem tomēr neizdevās.

Rezultatīvākais «Ventspils» rindās ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Džerajs Grānts, 12 punktus guva Mairs Četmens, bet ar 11 punktiem izcēlās Žanis Peiners.

Tikmēr «Lokomotiv-Kubaņ» amerikāņu leģionārs Deriks Brauns izcēlās ar 21 punktu, desmit bumbām zem groziem un astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem.

Pirmos trīs punktus «Ventspils» komandai guva Četmens, ar šo metienu kļūstot par visu laiku rezultatīvāko Eiropas kausa spēlētāju, apsteidzot bulgāru Todoru Stojkovu, kurš jau noslēdzis karjeru. Tomēr spēli sekmīgāk sāka viesi, izvirzoties vadībā ar 9:3 un 13:5, bet pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki zaudēja ar 10:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā «Ventspils» pietuvojās līdz 13:15, tomēr turpinājumā sekoja kārtējais klusuma brīdis un sāncenši guva septiņus punktus pēc kārtas. To ar diviem punktiem un sodu pārtrauca Žanis Peiners, bet tuvāk ventspilniekiem kādu laiku neizdevās pietuvoties, kaut Krasnodaras komandā ilgstoši laukumā atradās rezervisti. Divas ar pusi minūtes pirms puslaika beigām izlīdzinājumu 30:30 panāca Akselis Vairogs, bet vēl pēc brīža Trojs Bārnīss jau izvirzīja «Ventspili» vadībā ar 34:33, tomēr pēc puslaika mājinieki zaudēja ar 34:35.

Trešajā ceturtdaļā neviena no komandām ievērojamu izrāvienu neveica, bet «Ventspils» nespēja iegūt vadību kaut uz brīdi un pirms pēdējām desmit minūtēm atradās iedzinējos ar 45:52.

Četras minūtes pirms mača beigām «Lokomotiv-Kubaņ» ieguva līdz tam lielāko pārsvaru mačā (63:52). Kaut vairākkārt «Ventspils» spēlēja samērā pārliecinoši, salauzt cīņas gaitu mājiniekiem tā arī neizdevās.

Četmens ir arī Eiropas kausa visu laiku līderis pēc efektivitātes koeficienta summas, pārtvertajās bumbās, kļūdās, realizētajos un izmestajos soda metienos, kā arī izprovocētajos sodos. Tāpat viņš ir trešais izpildītajās rezultatīvajās piespēlēs.

Šajā mačā «Ventspils» rindās debitēja Kristaps Janičenoks, kurš gan nospēlēja vien nedaudz vairāk par divām minūtēm.

Abu komandu pirmā apļa savstarpējā spēlē «Ventspils» izbraukumā zaudēja ar 60:72.

Krasnodaras klubs šajā turnīrā triumfēja 2013.gadā. Vēlāk šonedēļ «Lokomotiv-Kubaņ» VTB Vienotās līgas spēlē viesosies arī pie «VEF Rīga».

Citās šīs grupas spēlēs otrdien Zelona Guras «Stelmet» no Polijas savā laukumā negaidīti ar 84:77 uzvarēja Grieķijas komandu Saloniku PAOK, bet Karšijakas «Pinar» klubs no Turcijas trešdien savā laukumā ar 86:78 (22:12, 23:20, 21:21, 20:25) pārspēja Podgoricas «Budučnost Voli» basketbolistus no Melnkalnes.

Pirmajā aplī ventspilnieki pēc panākuma pār «Budučnost Voli» savā laukumā ar 82:75 izbraukumā zaudēja «Lokomotiv-Kubaņ», kā arī savā laukumā ar 72:81 zaudēja «Pinar» un ar 63:66 piekāpās PAOK. Tomēr noslēdzošajā cīņā viesos tika uzveikta «Stelmet» vienība ar 79:69, bet otrais aplis pagājušajā nedēļā ievadīts ar zaudējumu izbraukumā pret «Budučnost Voli» ar 69:87.

«Lokomotiv-Kubaņ» ir F apakšgrupas līdere ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs, seko «Pinar» ar pieciem panākumiem, bet PAOK tikusi pie četrām uzvarām. «Budučnost Voli» un «Ventspils» kontā ir pa divām uzvarām, bet «Stelmet» cīnās ar vienu panākumu septiņās spēlēs.

Cienādas uzvaru un zaudējumu attiecības gadījumā «Ventspils» pirmā posma noslēgumā būs zem «Budučnost Voli» komandas.

«Ventspils» komandai šajā turnīrā nav izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

Citā mačā trešdien Latvijas vicečempioni «VEF Rīga» izbraukumā tiekas ar Ungārijas klubu Solnokas «Olaj KK».

«Ventspils» komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, bet «VEF Rīga» saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt, un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda «Valencia Basket», kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas «Unics». Līdz ar to «Valencia Basket» automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet «Unics» iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlē Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā «VEF Rīga» nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu